Varden

– Nå blir det humpete

For tredje gang kom Geir Jørgen Bekkevold inn som sistemann på Stortinget. Neste periode blir mer krevende enn noensinne, tror KrF-eren.

- SKIEN Fredrik Nordahl fredrik.nordahl@varden.no

Til tross for et dårlig resultat både nasjonalt og lokalt, greide Skiensmann­en å kapre plass i nasjonalfo­rsamlingen.

– 4,2 prosent er jo for dårlig, innrømmer han. Likevel: – Jeg er mer motivert enn noen gang. Jobben vår nå de neste fire årene blir å gjenreise KrF.

Mer krevende

Hvordan den politiske jobbingen vil bli er foreløpig tidlig å si. Men den erfarne stortingsm­annen ser for seg en del hindringer.

– Vil det bli humpete siden det ikke er blåblått flertall?

– Det kan bli mer krevende framover. Men det er avhengig av hva slags linje regjeringe­n legger seg på og hvordan regjerings­erklaering­en blir seende ut, sier Bekkevold og understrek­er at KrF nå er et opposisjon­sparti.

Det uttalte standpunkt­et at man ikke vil samarbeide har altså kostet. – Er dere ute i kulda? – Vi har tatt det valget og må betale prisen for det. Men vi er ikke skjøvet ut på sidelinja.

Stortinget bestemmer

Bekkevold tror det kommende politiske landskapet vil føre til at flere viktige beslutning­er blir tatt av de folkevalgt­e.

– Du brukte ordet «humpete» i stad. Og, ja, jeg tror nok det blir mer humpete. Det kan vi bare konstatere, og det blir ikke helt enkelt. Men rent demokratis­k er det bra med mindretall­sregjering. Da er det Stortinget og de 169 representa­ntene som har henda på rattet. Da tas beslutning­ene der, så får vi tillate at det blir litt humpete, sier han.

 ?? FOTO: FREDRIK NORDAHL ?? NY PERIODE: Geir Jørgen Bekkevold (KrF) fra Skien er klar for sin tredje periode på Stortinget.
FOTO: FREDRIK NORDAHL NY PERIODE: Geir Jørgen Bekkevold (KrF) fra Skien er klar for sin tredje periode på Stortinget.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway