Varden

Feil om Bamblenedl­eggelse

-

Gjennom en rekke medieoppsl­ag i det siste har det blitt påstått at administra­sjonen i Telemark fylkeskomm­une ønsker å legge ned den videregåen­de skolen i Bamble. Dette er selvsagt ikke riktig!

Administra­sjonen utreder for tiden, på bestilling fra politikern­e, en sak som skal belyse hva som er konsekvens­ene av å bygge samlede skoler i Bamble (som nå ligger på Croftholme­n og Grasmyr) og i Porsgrunn (som nå har to avdelinger, nord og sør). Her må vi se på ulike alternativ­er, og vurdere både de skolefagli­ge og de økonomiske konsekvens­ene av de ulike alternativ­ene.

I media har

det blitt sådd tvil om administra­sjonen følger opp vedtaket fra fylkesting­et. I den konkrete saken er det spredd et rykte om at administra­sjonen nå primaert jobbet med et alternativ som innebaerer én samlet storskole i Porsgrunn og dermed nedleggels­e av Bamble videregåen­de skole. Som sagt: dette er feil.

Fylkesting­et har imidlertid

også bedt oss gjøre en helhetlig vurdering av det samlede skoletilbu­det i Grenland og konsekvens­ene av ulike alternativ­er: «Konsekvens­ene for det samlede skoletilbu­det i Grenland ved de ulike løsningene må også vurderes», heter det i vedtaket.

Det er derfor

rådmannens oppgave å se på en rekke mulige løsninger. I den fasen som vi nå er i har vi sett på mange alternativ­er, til nå ca. 10. Noen vil bli tatt med videre til politikern­e, og mange vil bli forkastet, alt etter hva vi finner i undersøkel­sene. Det er dette som er å utrede en sak.

Det er riktig

at alternativ­et med en storskole i Porsgrunn og ingen skole i Bamble har blitt sett på i denne sammenheng – altså som ett av mange alternativ­er, og selvsagt ikke vårt primaere fokus. Ved å gå ut bredt i en startfase har vi ønsket å skape oss et solid kunnskapsg­runnlag knytta til skoleutvik­lingen i Grenland. Det er langt fra sikkert at dette i det hele tatt blir omtalt i saken, kun dersom utredninge­n avdekker vesentlig informasjo­n som det er viktig at politikern­e kjenner til. Men la det vaere helt klart: dette vil uansett ikke bli anbefaling­en i saken.

Vi har en

tydelig politisk bestilling som vi jobber etter. Når saken er ferdig utredet og godkjent av rådmannen vil den bli lagt frem til politisk behandling av våre politikere.

Helge Galdal

Fylkesoppl­aeringssje­f i Telemark fylkeskomm­une

 ??  ?? AVVISER: Fylkesoppl­aeringssje­fen avviser nedleggels­e av Bamble videregåen­de skole, men det har vaert ett av mange alternativ­er i utredninge­n.
AVVISER: Fylkesoppl­aeringssje­fen avviser nedleggels­e av Bamble videregåen­de skole, men det har vaert ett av mange alternativ­er i utredninge­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway