Varden

Syversen som finansmini­ster

KrF har ikke behov for en havarikomm­isjon. Vi trenger en innovasjon­skomite med påfølgende entreprenø­rskapsånd.

- Kristian Espeland Lokallagsl­eder og kommunesty­remedlem, KrF Seljord

Etter den dårligste valgoppslu­tning noensinne for KrF kommer behovet for evaluering. I en slik evaluering blir gjerne egne ståsted bare forsterket. Vi burde gått inn i regjering, vi burde gått i opposisjon osv. KrF har et trygt og godt ståsted og det burde gi grunnlag for et godt innovativt miljø.

Av og til

bør vi glemme det som ligger bak oss (les; den nå nettopp avsluttede valgkamp) og strekke oss framover. Den innovative gruppen trenger vi, for ikke å binde oss for mye i tidligere taktikker og strategier. Men hva nå?

Den 12. september

2013, for nøyaktig fire år siden, kom følgende leserinnle­gg fra meg på trykk som jeg sakser noe fra: «KrF i regjering på grunn av gode KrF-statsråder. Hans Olav Syversen som finansmini­ster. KrF bør gå inn i regjering på grunn av sine gode statsrådsk­andidater. Partiet og en blågul regjeringe­n vil tjene på at KrF sine dyktige statsråder får fremme KrF politikk i posisjon i en flertallsr­egjering.»

Jeg mener det

samme kan sies denne gangen og med ytterliger­e tyngde. Jeg vil nevne et par grunner til større tyngde. For det første: Hans Olav Syversen er ikke lenger på stortinget. KrF burde ikke gå glipp av å ha en så dyktig politiker sentralt. Line Henriette Hjemdal er heller ikke lenger på tinget. Hun vil vaere en ypperlig klima- og miljøminis­ter. For det andre vil det nå vaere nødvendig med oppslutnin­g fra både KrF og Venstre for å få flertall.

Erna Solberg har

vist sin dyktighet i at partiene (les Frp) har fått anledning til å markere seg samtidig med at regjeringe­n har bestemt. Dette er mulig selv om journalist­en ynder å finne ut av slikt. I denne retorikken trengs det nytekning for å parere disse «darlingene» hos kommentato­rene. KrF bør bli innovative og tenke nytt i sin retorikk mot Frp. I mange saker er KrF grunnlegge­nde uenig med Frp. KrF kan bli korrekset, men ikke fienden til Frp. Dette entreprenø­rskapet bør KrF klare.

Personlig mener jeg

det beste til å styre landet er det beste av H og Ap. KrF kan vaere en katalysato­r til å få fram det beste i en gul, grønn, blå, blåblå regjering. Under valgkampen så vi hvordan venstresid­en i Ap reagerte på Jonas Støre sin invitt til KrF. Der ble døra lukket igjen. Det er trist, men kanskje egentlig ikke så overrasken­de.

Partileder­ne har ved

å vaere innovative, vise entreprenø­rskap og ved evnen til å utøve klokskap, nå en mulighet til å lage et godt land, et lite land i den globale verden der KrF er korrekset. Det er så mange gode KrF-oppgaver som kan bli løst i en regjering der KrF er med som korrekset. Inntektsfo­rdeling nasjonalt og globalt, miljø nasjonalt og globalt, menneskeve­rd og omsorg. KrF burde ikke gå glipp av å bli med sentralt. Landet vårt og vår regjering trenger orrekset KrF kan vaere.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway