Varden

Tør ikke avskrive Odd helt ennå

Kjetil Rekdal er i likhet med TV2ekspert Jesper Mathisen enig om at Odd har skuffet denne sesongen. Men å avskrive dem helt. Det vil han ikke.

- SKIEN Pål Lundsholt pal.lundsholt@varden.no

Rekdal, som nå er ekspertkom­mentator i Eurosport, har møtt flere Odd-lag de siste årene, både som spiller og som trener.

For dårlige framover

Han er klar hva som mangler i årets Odd-utgave. En utgave som før sesongen var tippet på medaljepla­ss av mange, men som nå ligger helt nede på 8. plass med 10 kamper igjen å spille.

– Det er jo først og fremst offensivt de har skuffet. 16 mål på 20 kamper er rett og slett altfor dårlig. Det er det ingen tvil om. Men defensivt har de vaert relativt solide. 23 baklengs er bra, sier Rekdal og viser til at kun fire lag – Rosenborg (16), Sarpsborg (20), Brann (20) og Haugesund (22) – har faerre.

Kan ta medalje

Den tidligere landslagsk­apteinen har full forståelse for at det finnes dem som setter spørsmålst­egn ved Odd-trener DagEilev Fagermos valg av spillere – og da spesielt offensivt.

– Ja, når en spiller som Olivier Occéan, som trolig har sett sine beste år, men som uansett kun står med kun to scoringer etter 20 serierunde­r, så skjønner jeg jo det. Men verken han eller de andre spissene har nok fått like mye å jobbe med som tidligere. Odd var jo kjent for å komme til mange innlegg og for å ha bra trykk i motstander­ens boks. Der har det manglet litt denne sesongen, sier Rekdal.

Han er likevel kjapp med å understrek­e at Odd fortsatt har mulighet til å nå sesongens mål om å ta medalje. Opp til Brann som ligger på bronseplas­s er det ni poeng. Odd har også en kamp tilgode på bergensern­e.

– Hvis de får et par seiere på rappen, så kan det selvfølgel­ig skje. De står med to strake hjemmeseie­r (Sogndal og Sandefjord) og de har Aalesund hjemme i neste, så å avskrive dem helt er farlig. Men det er jevnt, og det er heller ikke langt ned til lagene som kaver i bunnen av tabellen, advarer Rekdal.

Uår

Han er uansett trygg på at Odd ikke vil havne i noen nedrykksst­rid, men tror laget fort kan ende der de ligger nå – midt på tabellen.

– Nå har de vel tatt to medaljer på de tre siste sesongene (2014 og 2016) . De har også vaert med i europacupe­n og de har kommet ganske langt i NM. Det er sterkt og kanskje også litt i overkant for en klubb som Odd. I tillegg vet jo alle som driver med fotball at det går litt opp og ned, og 2017-sesongen kan kanskje vaere Odd og Skiens uår, sier Rekdal.

I tillegg til Odd mener han også Ronny Deilas Vålerenga har skuffet stort – så langt.

– Det er de to lagene som har skuffet meg mest denne sesongen. De som har overrasket positivt er Sandefjord, Stabaek og Sarpsborg, avslutter Rekdal.

 ??  ?? IKKE IMPONERT: Eurosport-ekspert Kjetil Rekdal har ikke latt seg imponer av det Odd har prestert denne sesongen. Men
IKKE IMPONERT: Eurosport-ekspert Kjetil Rekdal har ikke latt seg imponer av det Odd har prestert denne sesongen. Men
 ??  ?? SKUFFET: Jesper Mathisen er en av mange som har latt seg skuffe av Odd denne sesongen.
SKUFFET: Jesper Mathisen er en av mange som har latt seg skuffe av Odd denne sesongen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway