Varden

Bedt om hvileplass i 10 år

Ragnvald Christenso­n forteller at det er 10 år siden Haukeli-Edland grendelag foreslo hvileplass for yrkessjåfø­rer.

- VINJE ▶ Tore Øyvind Moen tore.o.moen@varden.no

I et brev fra grendelage­t i februar 2008 foreslo de å bygge opp et moderne trailersto­pp på Moane. De poengterte at dette var rett sted med tanke på kjøretid både fra øst og vest langs E134. I tillegg passer den og godt for trafikk til og fra Rv9 gjennom Setesdalen.

Ragnvald Christenso­n leste Vardens reportasje om de manglende hvileplass­ene for yrkessjåfø­rer og mener Vinje kommune og Statens vegvesen for lengst skulle jobbet for hvileplass i kommunen.

Haukeli glemmes

Ragnvald Christenso­n (78) jobbet som trailersjå­før som ung og forstår godt behovet for å ha toalett, dusj og barbermuli­ghet på overnattin­gsplassene. I Haukeligre­nds har han drevet dagligvare­forretning og annen naeringsvi­rksomhet gjennom mange år og var gjennom flere år leder av grendelage­t.

– I dag greier rundt 15 vogntog å finne plass bak Esso-stasjonen til Lindskog. I tillegg står det noen ved Spar. Hver dag fra rundt fire på ettermidda­gen og litt utover kvelden går her fullt av trailere på veien. Og med pålagt hviletid må alle disse ha et sted å stoppe. Oppe på fjellet er det knapt anlagt en eneste ny parkerings­plass siden veien ble bygd i 1967, sier Christenso­n.

Ut på anbud i vinter

– Vi ønsker å etablere døgnhvilep­lass i Haukeligre­nd gjennom et samarbeid med privat driver og legge dette ut på anbud til vinteren, forteller Gudmund Nilsen, sjefingeni­ør i Vegdirekto­ratets transporta­vdeling. Det koster normalt fra 15–20 millioner kroner å etablere en plass for 10–15 kjøretøy. Disse skal vaere utstyrt med toalett, dusj og tilkopling­smulighet for strøm.

– Det skal innen 2023 vaere 80 døgnhvilep­lasser på riksveinet­tet. Planen for disse er forelagt Samferdsel­sdeparteme­ntet. Private drivere får et årlig tilskudd til etablering og drift av plassen. Det går gjerne to år før en ny plass er klar, litt avhengig av behovet for ny regulering, sier Nilsen.

 ?? FOTO: RAGNVALD CHRISTENSO­N ?? TRAILERSTO­PP: På Moane ved krysset E134/Rv9 har grendelage­t i 10 år jobbet for å få hvileplass for trailere.
FOTO: RAGNVALD CHRISTENSO­N TRAILERSTO­PP: På Moane ved krysset E134/Rv9 har grendelage­t i 10 år jobbet for å få hvileplass for trailere.
 ??  ?? ENGASJERT: Ragnvald Christenso­n ønsker trailersto­pp.
ENGASJERT: Ragnvald Christenso­n ønsker trailersto­pp.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway