Varden

Måltjuven er klar for å vise seg fram

Flere har ropt etter måltjuven på B-laget. Mandag får de trolig svar, med 20-åringen Sigurd Hauso Haugen på topp mot Aalesund.

- ▶ Bjørn Borge bjorn.borge@varden.no

– Jeg føler meg kampklar, sier en unggutt som virker ganske upåvirket av behovet for en notorisk målscorer i Odd-sesongen 2017.

I 2. divisjon har han scoret 16 ganger for et lag som kjemper iherdig for å unngå nedrykk.

Det gir et forventnin­gspress rogalendin­gen er klar over hvis han får starte for fjerde gang denne sesongen mot Aalesund.

– Er forventnin­ger

– Jeg vet at det er forventnin­ger. Litt sånn at det blir mål når jeg kommer inn. – Stresser det? – Ikke stresser, men det kan jo fort bli litt negativt for min del hvis det ikke blir slik, sier unggutten med scoringsry­ktet.

Han understrek­er imidlertid en solid tro på at det vil bli bra, og at han akter å leve opp til forventnin­gene.

Selv om hele ketchupeff­ekten kanskje ikke kommer i løpet av 90 minutter mandag kveld.

Ikke i tvil

– Får jeg nok tid til å venne meg til dette nivået, skal jeg også score mye i eliteserie­n. Det er jeg ikke i tvil om.

Til nå har han vaert på banen i sju kamper og startet tre.

«Ville for mye» ble det sagt første gang han fikk starte denne sesongen.

Stemmer nok

– Det er kanskje litt riktig, og jeg føler at jeg har laert ganske mye av disse tre kampene jeg har startet. Har klart å kontroller­e temperamen­tet bedre. Det stemmer nok at jeg ville litt for mye litt for fort, erkjenner spissen.

Men det er slik han er, fortsetter Odd-spilleren.

– Ja, jeg er en person som vil mye. Jeg stiller tøffe krav til meg selv, og mener jeg kan klare utfordring­er.

Hauso Haugen har en klar teori om hva som forventes.

Det som er gøy

– Folk kommer på kamp for å se god fotball og scoringer. Det er jo det som er gøy. Vi er veldig, veldig motivert for å gi dem enda mer av det, sier han som føler seg moden for å ta steget til rollen som måltjuv også i eliteserie­n.

Erfaringen tilsier at det vil gå seg til, mener spissen.

– Også da jeg spilte i SandnesUlf i 3. divisjon og så i 2. divisjon her, tok det noen kamper før det begynte å stemme. Jeg tror det samme gjelder for eliteserie­n.

 ??  ??
 ??  ?? KAMPKLAR: Trolig starter han som midtspiss og forventet målscorer i møtet med Aalesund mandag kveld. – Jeg føler megveldig klar, sier Sigurd Hauso Haugen.
KAMPKLAR: Trolig starter han som midtspiss og forventet målscorer i møtet med Aalesund mandag kveld. – Jeg føler megveldig klar, sier Sigurd Hauso Haugen.
 ?? FOTO: CORNELIUS POPPE, NTB SCANPIX ?? PANGSTART: Hauso Haugen elitedebut­erte med drømmescor­ing borte mot Lillestrøm i fjor.
FOTO: CORNELIUS POPPE, NTB SCANPIX PANGSTART: Hauso Haugen elitedebut­erte med drømmescor­ing borte mot Lillestrøm i fjor.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway