Varden

Et større problem

-

Helsestasj­onen for ungdom i Skien foreslås flyttet fra Kverndalen til Citybygget. Det er, i seg selv, ingen dramatisk sak at dette viktige tilbudet skifter til andre lokalitete­r. Det er tale om å flytte 300 meter og flyttingen medfører noe høyere driftskost­nader.

Det er imidlertid grunn til å dvele ved selve begrunnels­en for flyttingen. I saksframst­illingen til politikern­e skriver kommunalsj­ef Grete Gjelten at «det har i mange år vaert knyttet bekymring til plassering­en av Helsestasj­on for ungdom (HFU) i Kverndalsg­ata 10». Hun peker på at enhet for rus og psykisk helse og tidligere Sosialmedi­sinsk senter, som betjener rusmisbruk­ere, er lokalisert like ved. Det vises til at «det har vaert mye uro i området», at «ungdommene har rapportert at HFU ligger i et belastet område, og mange unge er redde for å oppsøke tjenesteti­lbudet». Videre fortelles det om at foreldre «ikke ønsker å sende sine ungdommer til HFU», ansatte som forteller om «støy fra rusmisbruk­ere som oppholder seg rett på utsiden av inngangen til HFU» og at «det har vaert flere episoder der politiet har blitt ringt til på grunn av bråk med synlig rusede personer». Videre omtales som «et øde og mørkt område på ettermidda­g og kveld, noe som også gjør at det kan framstå som utrygt».

Det er viktig å ta slike utfordring­er og bekymringe­r på alvor. Også for dem som skal bruke helsestasj­onen for ungdom. Spørsmålet er om svaret på Kverndalen­s utfordring(er) er å flytte et av tilbudene til et annet sted. Det er satt i gang et arbeid for å revitalise­re Kverndalen. Det tror vi er riktig. Vi er mer usikre på om flytte tilbud og tjenester derfra er gunstig. Fraflyttin­g fører sjelden til bedre forhold og utvikling for et område.

 ??  ?? Sjefredakt­ør
Sjefredakt­ør

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway