Varden

Kumlokk fjernet i løpet av natten

- SKIEN ▶ Birte Ulveseth birte.ulveseth@varden.no

Flere kumlokk var fjernet på ulike steder i Skien natt til fredag. – Det er en lek med døden, sier avdelingsi­ngeniør Knut Janøy.

Den første meldingen kom klokken 08.13 fra Frognerall­een, der var det fjernet et kumlokk i gangfeltet. Politiet fikk en person til å holde vakt frem til politiet var på plass. Politiet ønsker å komme i kontakt med folk som har sett eller hørt noe.

Flere kumlokk

Kort tid etter meldte politiet at det mangler flere kumlokk i Frognerlia, Tomtegata og ved kolonihage­n.

– Dette er farlig. Du kan tenke deg dersom en syvåring skulle forsvinne i det hullet, sier operasjons­leder Vidar Aaltvedt i politiet i Telemark.

I Tomtegata var kumlokket dratt av og lagt på gresset noen meter fra stedet. Hullet der var en meter dypt.

Politiet fant stadig flere kummer uten lokk utover dagen, sist i Øvregate og Sneltvedtv­egen.

Klokken 09.00 kom det melding om et nytt tilfelle i Brekkegata. Politiet ber om tips fra de som har sett gjerningsp­ersonen eller har opplysning­er om dette. Lokkene som har blitt fjernet er lokk med rist.

Lek med døden

Avdelingsi­ngeniør i Skien kommune er rystet over at noen kan finne på slikt.

– Det er stor fare for liv og helse, og det er uvettig gjort av dem som har gjort dette. Tenk på mopeder med små hjul som kan komme ned i hullet og stupe fremover. Nei, dette er ikke noe gøy, det er en lek med døden, sier Janøy til Varden.

Sperrer av

Skien kommune rykket ute med folk som satte opp sperringer og sørget for at hullene ble sikret. Lokkene ble som regel dratt til side, og ble liggende i naerheten av hullet, men i noen tilfeller kan lokket ha trillet av sted.

– Vi har opplevd dette tidligere, men aldri vaert borti et så stor omfang som nå, sier Knut Janøy, avdelingsi­ngeniør i Skien kommune.

Satt på plass

Etter noen timer har Skien kommune satt på plass igjen alle lokkene de har fått opplysning om. De ønsker fortsatt tips dersom de skulle vaere andre steder hvor det mangler lokk.

 ?? BEGGE FOTO: NILS SKUMSVOLL ?? MANGLET: I Tomtegata manglet det kumlokk fredag morgen.
BEGGE FOTO: NILS SKUMSVOLL MANGLET: I Tomtegata manglet det kumlokk fredag morgen.
 ??  ?? ALVORLIG:Avdelingsi­ngeniør i Skien kommune, Knut Janøy, ser veldig alvorlig på hendelsen.
ALVORLIG:Avdelingsi­ngeniør i Skien kommune, Knut Janøy, ser veldig alvorlig på hendelsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway