Varden

Osebro skal til øya

Café Osebro skal etablere restaurant på øya i Porsgrunns­elva, opplyser sikre kilder til Varden. Første matbit kan serveres neste høst.

- ▶ PORSGRUNN ▶ Per Arne Rennestrau­m per.arne.rennestrau­m@varden.no

I tillegg til 35 leilighete­r åpner regulering­splanen også for en restaurant i det nye konseptet på Øya. Til nå har det ikke vaert kjent hvem som skal etablere seg der, men nå har Varden fått bekreftet at det er Cafe Osebro som har signert en foreløpig kontrakt.

To ganger Osebro

Det betyr at Cafe Osebro får to avdelinger i byen. Restaurant­en inngår i Becks-kjeden som også er represente­rt i Drammen og i flere vestfoldby­er.

– Jeg kan ikke kommentere noe som helst omkring hvem som blir leietakere. Vi jobber fortsatt litt med detaljene. Men det blir en fantastisk fin restaurant, sier Haavard Skare, som er administre­rende direktør i Bratsberg Gruppen.

Osebro-sjef Robert Lind sier han ikke kan gi noen kommentare­r til saken. Han kan ikke bekrefte at han har tenkt å stable på beina et nytt etablissem­ent i elva.

Restaurant­en får også uteserveri­ng. Området rundt de to boligblokk­ene vil bli offentlig tilgjengel­ig for alle, og de som satser på hyperlokal øyhopping kan altså også se fram til et glass med noe godt samt noe å bite i. For de vordende øyboerne blir det ekstremt kort vei til høye biffer og annen snadder.

Arbeidet med Øya i elva startet tidlig i vår. Ferdigstil­lelse er ventet neste høst.

Stenger tidlig

Restaurant­en blir den eneste naeringsak­tøren på Øya. Det blir ikke er serverings­sted med høy festfaktor. Bratsberg Gruppen har erfaring med suksessrik­e Jonas B. Gundersen på Bratsberg Brygge. Her stenger serveringe­n klokka 23.00 - av hensyn til beboerne.

Denne restaurant­en er blitt en ubetinget suksess. Varden skrev nylig at det i fjor ble et driftsresu­ltat på over 800.000 og at driverne kunne ta ut hele en million i utbytte.

Flere restaurant­er

Bratsberg Gruppen leier også ut restaurant­er til Soi5 i Bratsberg Bruk og til Mr Wok på Bratsberg Brygge. De står også som gårdeier der Elvebredde­n Kafe holder til, og har dermed gjort det til en del av sin forretning­side og leie ut til utelivsbra­nsjen.

I Café Osebro har de fått seg en leietaker som har finansene i orden.

Totalt omsetter restaurant­ene for 75 millioner. Café Osebro AS, som er morselskap­et, har drøye fire millioner i egenkapita­l.

Robert Lind overtok driften i 1997 og markerte i sommer sine første 20 år som sjef for restaurant­idyllen ved elva.

Nå er det øya neste.

 ?? FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M ?? SATSER: Robert Lind ønsker å vente med å kommentere saken.
FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M SATSER: Robert Lind ønsker å vente med å kommentere saken.
 ??  ?? ØYA: Her skal det bli Osebrorest­aurant.
ØYA: Her skal det bli Osebrorest­aurant.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway