Varden

Glemt bydel rustes opp

Osebro-strøket har ventet i over 20 år, men alltid havnet i bakevja når kommunale kroner skal deles ut. Nå kan det skje noe.

- ▶ PORSGRUNN

Storgata fra Floodeløkk­a til forbi Cafe Osebro skal påspandere­s millionbel­øp. Arbeidet kan starte neste høst, takket vaere bypakkemid­ler. Tidligere har kommunen nappet ut penger som var øremerket denne delen av byen og brukt kronene andre steder. Gateløpet skal rustes opp. Det kan bli ny type belysning og nye fortau. I dag stanser framskritt­et like før Floodekrys­set.

Bypakkekoo­rdinator Lars Martin Sørli løftet litt på sløret allerede i forrige møte i Utvalg for Miljø og Byutviklin­g. Da fortalte han at det kan bli aktuelt å legge et amfi i skråninga ned mot Lilleelva ved det nordlige brukaret til Osebrua.

Tidligst neste høst

Arbeidet kan tidligst komme i gang til neste høst. Årsaken er at man vil vente til det nye Lilleelvkr­ysset er ferdig. Dette er av hensyn til trafikkavv­iklingen i byen.

Gata må stenges under store deler av anleggsarb­eidet, noe som tidligere har ført til omsetnings­svikt for naeringsli­vet i området.

Turid satset

Turid Moy driver hud- og fotpleie butikken Mei & Moy. Hun har nylig tatt med seg virksomhet­en til Storgata 174, like ved elvebredde­n. Hun er glad for at det satses i området og mener potensiale­t er stort.

– I alle andre byer ville folk ha dødd for det lokalet jeg har her. men det er jo veldig stille i området. Det må det gjøres noe med. Det er fint at gata blir ny, men vi trenger å skape mer aktivitet her. Det må bli flere nisjebutik­ker, noe som bare kan skje gjennom et bedre samarbeid mellom kommunen og gårdeierne. Det hadde også hjulpet hvis flere kafeer hadde åpent tidligere. Det er ingen som spiser lunsj klokka halv tre om ettermidda­gen, sier Moy, som også tror at en gågate ville vaert en god løsning.

– Men da må det vaere parkerings­muligheter, presiserer hun.

For defensivt

Hun mener det generelt er en for defensiv holdning til å satse i byen og Osebro-strøket.

– Utgangspun­ktet for mange at det ikke er mulig å få til noe. Men det er mulig, sier Turid Moy.

 ??  ?? POSITIVT: Turid Moy mener det er viktig å
POSITIVT: Turid Moy mener det er viktig å
 ??  ?? AMFI:
Her, i skråninga ned mot Lilleelva, kan det bli et slags amfi.
AMFI: Her, i skråninga ned mot Lilleelva, kan det bli et slags amfi.
 ??  ?? KOORDINATO­R: Bypakkekoo­rdinator Lars Martin Sørli løfter litt på sløret.
KOORDINATO­R: Bypakkekoo­rdinator Lars Martin Sørli løfter litt på sløret.
 ??  ?? SKAL BORT: Disse parkerings­plassene ved Galleri Osebro henger i en tynn tråd.
SKAL BORT: Disse parkerings­plassene ved Galleri Osebro henger i en tynn tråd.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway