Varden

Hun jakter på kjaerlighe­ten

Anne Marie Smeland (65) hadde aldri trodd hun skulle jakte på kjaerlighe­ten på TV.

- ▶ Martin Øyvang martin.oyvang@varden.no

Anne Marie Smeland fra Seljord hadde aldri trodd at hun skulle jakte på kjaerlighe­ten med hundretuse­ner av norske TV-seere som tilskuere. Men i disse dager er det akkurat det hun gjør. Mandag 4. september gikk startskudd­et for den 14. sesongen av TV2s svaert populaere reality-serien, «Jakten på kjaerlighe­ten». Et program hvor single bønder landet rundt dater ti friere hver, med håp om å finne den store kjaerlighe­ten.

– Aldri sett programmet

Blant årets friere finner vi Anne Marie Smeland (65) fra Seljord, som valgte å sende brev til bonden Rolf Gjølstad (63) fra Vestby i Akershus. Hun jobber til daglig som leder i frivilligs­entralen i Seljord, og skriver i tillegg egen blogg og er politisk aktiv. Og nå også «TV-stjerne».

At Smeland i det hele tatt meldte seg på programmet, var tilfeldig. Hun er nemlig ikke akkurat en ivrig «Jakten»-seer.

– Jeg hadde faktisk aldri sett et eneste minutt av programmet før, sier Smeland, som var i ferd med å avslutte arbeidsdag­en da hun så en annonse for TV-suksessen.

– Jeg bestemte meg for å klikke, og da dukket bildet av Rolf opp. «Det så ut som en kjekk og snill kar», tenkte jeg og bestemte meg for å skrive brev og sende video til han, forteller hun. 10 dager senere ringte telefonen.

– Rolf hadde valgt ut meg som en av de ti frierne. Umiddelbar­t fikk jeg kalde føtter og sa at jeg ikke kunne takke ja med en gang, men at jeg måtte konferere med mine barn og barnebarn først. Det hørtes plutselig fryktelig skummelt ut å skulle date på TV-skjermen også.

Fikk støtte av familien

Da hun slapp nyheten til sine naermeste, fikk hun overvelden­de respons.

– Alle sa «mamma, dette må du vaere med på». De syntes det var veldig morsomt at jeg faktisk hadde meldt meg på. Så da endte det med at jeg ringte dem opp og sa at jeg ble med, sier Smeland. Da den første episoden ble vist på TV hadde hun invitert noen venninner hjem på te og kjeks. Ingen av dem visste at hun om kort tid skulle dukke opp på skjermen.

– God stemning i stua

– Som nevnt har jeg jo aldri sett på slike program tidligere, så jeg tror de lurte litt på hvorfor vi skulle samles for å se på «Jakten på kjaerlighe­ten». Da de naermet seg at frierne skulle presentere­s, ba jeg dem slutte å snakke og se på TV. Plutselig oppdaget de mitt ansikt, og da ble det god stemning i stua, humrer Smeland.

Førstkomme­nde mandag er det «speed-dating» som står på programmet for bøndene og frierne.

 ?? BEGGE FOTO: TV2 ?? FANT TONEN: – En usedvanlig hyggelig, jordnaer og arbeidsom kar. En kjekkas, sier Anne Marie Smeland om bonden Rolf Gjølstad. Mandag ser du dem på speed-date i «Jakten på kjaerlighe­ten på TV2».
BEGGE FOTO: TV2 FANT TONEN: – En usedvanlig hyggelig, jordnaer og arbeidsom kar. En kjekkas, sier Anne Marie Smeland om bonden Rolf Gjølstad. Mandag ser du dem på speed-date i «Jakten på kjaerlighe­ten på TV2».
 ??  ?? MANGE OM BEINET: Anne Marie Smeland må kjempe mot ni andre kvinner om å kapre Rolf Gjølstads hjerte.
MANGE OM BEINET: Anne Marie Smeland må kjempe mot ni andre kvinner om å kapre Rolf Gjølstads hjerte.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway