Varden

Varsler store utskiftnin­ger i 2018-troppen

Odd-troppen i 2018 kan bli merkbart forskjelli­g fra årets. – Det kan bli en betydelig rensking, sier Dag-Eilev Fagermo.

- SKIEN ▶ Bjørn Borge bjorn.borge@varden.no

Neste års Odd-tropp kan bli merkbart forskjelli­g fra årets. – Det kan bli betydelig utskiftnin­ger, sier Dag-Eilev Fagermo.

I kveld kommer Aalesund til Skagerak Arena. Atter en gang er det tatt hensyn til skader når Odd-sjefen sender sine beste menn på poengjakt.

Slik kan det ikke fortsette, mener den rutinerte treneren.

17 med kontrakt

– I tillegg til kontraktsi­tuasjonen for enkelte, vil vurderinge­n av gjentatte skader spille en vesentlig rolle når vi ser mot neste sesong, bekrefter Fagermo.

Når han gjør opp status, viser tallet 17 som fortsatt har kontrakt etter denne sesongen.

Neste år vil han ha 23, og at de aller fleste av disse til enhver tid kan vaere til stede og gjøre den viktige jobben på treningsfe­ltet.

Unngå reprise

– Vi må unngå en reprise med skader og småtterier som preger oss like sterkt i hverdagen som nå. Andrelaget har fått mye juling i 2. divisjon på grunn av denne situasjone­n. Vi kan ikke ha enda en sesong med slike problemer.

Fagermo signaliser­er seks mann inn. Noen av disse kan vaere nåvaerende spillere som er på utgående kontrakt.

– Vi snakker med Vegard Bergan i disse dager. Joakim Våge Nilsen, Olivier Occéan, Pape Paté Diouf og Oliver Berg spiller for framtida her ut denne sesongen, og for sin egen framtid som spillere. Erik Eikeng har varslet at han vil ut, det samme skjer med Zakaria Messoudi, oppsummere­r Fagermo.

Kanskje 15

Han legger til at det heller ikke er sikkert at alle de nevnte 17 er med videre.

– Det er en vurdering som må gjøres av begge parter. Kanskje er vi nede på 15 før vi begynner å legge til.

Den nevnte renskingen vil gjøres ut fra visse retningsli­njer:

– Alder, Telemarksm­odellen og skadehisto­rikk. Vi må ut av dette uføret vi har havnet i. Det vil få konsekvens­er også for spillersta­llen, sier Fagermo, og legger til at Joshua Kitolano er en mulig tilvekst i troppen fra egne rekker.

Første av tre

Oppgjøret mot Aalesund er den første av tre kamper i løpet av sju dager for Odd.

Torsdag spilles den utsatte kampen i og mot Tromsø, og søndag er det Sarpsborg 08 som venter i Østfold.

Det må en stabil og god sluttspurt til for å blande seg i medaljekam­pen for et Odd som kan se betydelig annerledes ut neste sesong.

– Vi ser også på aktuelle nye spillere, bekrefter treneren.

 ??  ??
 ??  ?? NYE:
Dag-Eilev Fagermo ser ikke bort fra at det blir en del nye ansikter i troppen neste sesong, og understrek­er at enda en se song så preget av skader ikke er et alternativ.
NYE: Dag-Eilev Fagermo ser ikke bort fra at det blir en del nye ansikter i troppen neste sesong, og understrek­er at enda en se song så preget av skader ikke er et alternativ.
 ??  ?? OPP: Joshua Kitolano kan få plass i A-troppen neste sesong – i Telemarksm­odellens ånd.
OPP: Joshua Kitolano kan få plass i A-troppen neste sesong – i Telemarksm­odellens ånd.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway