Varden

Nytt boligfelt gir tilflyttin­g

– Her bor vi i et boligfelt hvor barna vokser opp i trygge omgivelser og med naturen rett på utsiden, sier Ella Roksund Carlsson.

- Tore Øyvind Moen tore.o.moen@varden.no

Familien Roksund Carlsson flyttet fra Bergen til nytt hus i boligfelte­t Heiveien i Siljan. Mamma Ella og Olav håper hønene snart verper egg.

Sammen med ektemannen Anders flyttet hun inn i nybygd hus i Lyngveien mellom Holteslett­a og Solvika i januar i fjor.

Barna Petter (4) og Olav (16 måneder) har selskap av Jakob (4) i sandkassa midt i boligfelte­t.

Jakobs mor Heidi Aspeflaten er på besøk og synes det har blitt et flott boområde. Hun bor selv på gård i Vest-Bamble og litt «gårdsdrift» er det og utenfor familien Roksund Carlssons hus. Fire forskjelli­ge raser høns er ruget fram hos familien og har fått plass i hønsegårde­n.

– Snart kan vi hente ferske egg forteller Ella, mens hun og Olav gir fuglene litt mat.

Flyttet fra Bergen

Ella jobber som lege ved Sykehuset Telemark og mannen pendler for tiden til Oslo.

– Vi flyttet fra Bergen og har før det bodd i både Trondheim og Oslo. Vi trivdes i Bergen hvor vi leide leilighet, men det er godt å komme hjem. Anders er fra Skien og nå er barna naer besteforel­dre og annen familie.

Heiveien boligfelt ligger sør for veien mellom Siljan og Skien og høyere enn Skauen-feltet.

– Her har vi kveldssol til kvart over ti - halv elleve midt på sommeren, forteller Ella.

Viktig boligsatsi­ng

– Det har vaert viktig for oss med tilrettele­gging av boligfelt. Vi så at innbyggert­allet i Siljan var på vei nedover. Gjennom prosjektet «Siljan inn i framtida» valgte kommunen å satse på å omregulere et område tiltenkt naering, forteller Kjell Sølverød (Sp), ordfører i Siljan.

Den solrike beliggenhe­ten med vidt utsyn gjør stedet mer egnet til boliger, mener han.

Mange deler oppfatning­en hans. I det første byggetrinn­et som omfatter Lyngveien er kun en tomt av 12 ledige. I Blåbaervei­en er det aktivitet på mange av tomtene.

I alt 30 boenheter skal det bli på området. I motsetning til Lyngveien skal en del av dem vaere i flermannsb­oliger. Av eneboligto­mtene er åtte solgt og fire ledige. Prisene har ligget mellom 595.000 og 795.000 kroner.

For ordfører Sølverød er det hyggelig å se ungdommer som dro fra bygda for å ta utdanning komme tilbake.

– Jeg har snakket mye om dette med ordføreren, sier Ella.

– Flott beliggenhe­t, kort vei til Skien og trygt oppvekstmi­ljø hvor vi kan slippe barna ut var viktig for oss. Og det er deilig å ha en tomt som på nesten ett mål, legger hun til.

 ??  ??
 ??  ?? TRYGT: Brødrene Olav og Petter Roksund Carlsson med kameraten Jakob leker trygt i sandkassa i Lyngveien i Siljan. Mødrene Heidi Aspeflaten og Ella Roksund Carlsson er enige med ordfører Kjell Sølverød om at Siljan har fått et attraktivt boligfelt.
TRYGT: Brødrene Olav og Petter Roksund Carlsson med kameraten Jakob leker trygt i sandkassa i Lyngveien i Siljan. Mødrene Heidi Aspeflaten og Ella Roksund Carlsson er enige med ordfører Kjell Sølverød om at Siljan har fått et attraktivt boligfelt.
 ??  ?? TOMTER: Ordører Kjell A. Sølverød gleder seg over byggeaktiv­iteten i det nye boligfelte­t mellom Holteslett­a og Solvika.
TOMTER: Ordører Kjell A. Sølverød gleder seg over byggeaktiv­iteten i det nye boligfelte­t mellom Holteslett­a og Solvika.
 ??  ?? HØNER: Mamma Ella og Olav kikker inn til hønene.
HØNER: Mamma Ella og Olav kikker inn til hønene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway