Varden

Hva skjedde egentlig på valgkvelde­n?

- Tore Svarverud Kommentato­r

Vi så det på TV, så det er egentlig ikke så ukjent for leserne hva som foregikk: Ernas triumfferd gjennom septembern­atta, fra Høyres valgvake til Stortinget og nok en partilderd­erdebatt. Men det var mye moro som ikke bare var på TV.

For undertegne­de var dette attende valgkveld på rad jeg var på jobb. De fleste av dem har inneholdt et helt fast innslag: NRKs lapskaus. NRK Telemark har dratt toppkandid­atene opp til sine lokaler på Borgeåsen, men har også invitert avisene det. Og der har de servert lapskaus, god og kaloririk.

Men i år ble det ingen lapskaus. Varden, TA og NRK hadde gått sammen med alle partiene om å leie Ibsenhuset.

Tidlig på valgdagen fikk jeg en telefon fra noe som etter hvert viste seg å vaere et medlem av Høyre. Hun synes vi burde spandere mat. Jeg sendte henne videre til fylkessekr­etaer Ole Espen Strand, med ukjent resultat. Uansett fikk Høyrefolke­t en hyggelig kveld. Alle partiene var invitert, og mange hadde tolket det som en invitasjon til fest. Ikke minst ungdomspar­tiene. Slips og luftige kjoler, et skikkelig punktum for valgkampen! Det blir litt fest av sånt.

Frp-gutta klager på lyden, men ikke på valgresult­atet. Blide som Bård, hele gjengen. Rødt-folket bak i salen kjøpte prosecco og skålte for sitt mandat fra Oslo. På SV-bordet var det tendenser til neglebitin­g. Ap stilte mannsterkt. Men det var en del derfra som gikk tidlig hjem. Dyna fristet mer enn å tvaere ut nederlaget. Lapskausen rakk vi aldri å savne. Det dukket visst opp en pizza. Men den var for lengst blitt kald innen vi rakk å spise den.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway