Varden

De lyseblå «tvillingen­e» er til salgs

Jentegjeng­en fra Porsgrunn innrømmer at det er vemodig. De har mange gode minner fra de lyseblå kraftkaren­e som nå er lagt ut for salg.

- Nils Skumsvoll nils.skumsvoll@varden.no

Det rumler godt i motoren når Vilde Lauritsen (19) vrir om nøkkelen i tenningen på den nesten tre tonn tunge Fordvanen. Hun er hjemom fra befalsutda­nningen i haeren for å hilse på familie, men også venninnene hun eier de to russebilen­e med tilnavnet Lingua 2017 sammen med. Da Varden kom over bilene på Finn.no var vi bare nødt til å invitere oss med på kjøretur før bilene skifter eier.

Sammensvei­set

De har holdt sammen i tykt og tynt på videregåen­de. Femten jenter med livet foran seg ønsket å avslutte skolegange­n med stil.

– Vi fant ut at en buss ble litt i overkant dyrt, og bestemte oss for å heller kjøpe to vaner i stedet, forteller Benedikte Nyberg.

Som sagt så gjort. I november 2016 kom de over en Chevrolet Starcraft fra 1988. Noen måneder senere fikk de kloa i en Ford Econoline i tillegg, og dermed var tvillingko­nseptet i havn.

– Vi hadde betalt inn på en konto lenge, slik at vi hadde litt økonomi til å komme skikkelig i gang. Vi delte gruppa, slik at vi slapp å dele på to biler, men hang sammen gjennom hele russetiden, husker Sofie Farstad Kalvenes, som egentlig kunne tenke seg å ta russefeiri­nga en gang til.

– Det var en helt fantastisk tid. Ikke bare de store russetreff­ene, men like mye når vi samlet oss et sted for å grille med gjengen. Bilene var alltid med på festen, ler hun, og inviterer oss med inn i «stua» til Forden, for å vise hva doningen har å by på.

Vilde skrur mer enn gjerne på anlegget. Det tar ikke mange

minutters gjenhør med deres egen russelåt «Lingua», før noen av oss er tilbake i mai 2017 igjen.

Strøkne doninger

De brukte hundrevis av timer for å få bilene klare til fest. Ikke minst med hjelp av motorkyndi­ge foreldre.

– Det har blitt en del jobbing med disse bilene, men det har bare vaert moro, sier Vildes pappa Inge Lauritsen, som er med for å vise fram bilene.

Han har også fått ansvaret for å selge tvillingen­e med mye historie i veggene.

– Jentene har lagt ned en formidabel jobb altså. De som får disse bilene som russebiler kan glede seg, mener han.

Begge de to kjempene er pusset helt ned og spraylakke­rt med såkalt babyblå farge. Innendørs har jentene lagt ny parkett på gulvet. I taket er det tett i tett med små lamper som kan lyse opp i ale slags farger. Setene er kledd i hjemmesydd­e trekk i hvitt skaistoff.

Design og konsept er først og fremst utviklet av jentene selv, men de fikk også mye hjelp av designeren Thea Elise Klingvald underveis.

– Se her da, utbryter Benedikte, og viser oss stolt hvordan setene kan legges ned for å lage senger i bakrommet på Chevyen.

– Her har det sovet mange mennesker!

De drømmer om å kunne selge bilene videre som et tvillingko­nsept, men innser at det ikke kan vaere et absolutt forbehold.

– Nei det går jo ikke. Da kan det ta veldig lang tid før vi får solgt dem, og for jenter i vår situasjon, så betyr jo de pengene vi får inn ganske mye, sier Vilde, som anslår at de har svidd av mellom 15 og 20.000 kroner hver i forbindels­e med russetiden.

– De bruker jo litt drivstoff for eksempel. Til Stavanger fikk de hvile seg på bildekket til Fjordline.

– Hva husker dere best fra turene med Lingua-bilene da?

– De historiene tror jeg vi skal spare Vardens lesere for, ler de tre jentene.

 ??  ?? MANGE GODE MINNER: Benedikte N yberg, Sofie Farstad Kalvenes og Vilde Lauritsen synes det er litt vemodig å skulle selge «tvilllinge­ne» som varr venninnegj­engens andre hjem i russetiden.
MANGE GODE MINNER: Benedikte N yberg, Sofie Farstad Kalvenes og Vilde Lauritsen synes det er litt vemodig å skulle selge «tvilllinge­ne» som varr venninnegj­engens andre hjem i russetiden.
 ??  ?? UTVIDET «GHETTOBLAS­TER»: Anlegget i bilene er det lite å si på. Jentene bestilte sin egen låt til feiringa.
UTVIDET «GHETTOBLAS­TER»: Anlegget i bilene er det lite å si på. Jentene bestilte sin egen låt til feiringa.
 ??  ?? STRAMT KONSEPT: Hjemmesydd skaiskinn og stoler som kan bli til senger. Begge vanene er godt utstyrt for en real fest.
STRAMT KONSEPT: Hjemmesydd skaiskinn og stoler som kan bli til senger. Begge vanene er godt utstyrt for en real fest.
 ??  ?? SAMMENSVEI­SET GJENG: Her er jentene samlet på et bilde som fortsatt henger inne i bilene. Det får du ikke på kjøpet.
SAMMENSVEI­SET GJENG: Her er jentene samlet på et bilde som fortsatt henger inne i bilene. Det får du ikke på kjøpet.
 ?? ALLE FOTO: FREDRIK PEDERSEN ??
ALLE FOTO: FREDRIK PEDERSEN

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway