Varden

ANDRE MENER

-

KrF-leder Knut Arild Hareide så lenge ut til å havne i en drømmeposi­sjon etter valget, der en flertallsr­egjering med Ap og Sp var et av alternativ­ene. Nå har han havnet i vippeposis­jon, men samtidig i en alvorlig knipe. På den ene siden har han en regjering han allerede har avvist ettertrykk­elig. På den andre har han en venstresid­e som ikke lenger er et attraktivt alternativ.

Politikk handler ofte om å velge mellom dårlige alternativ­er. Likevel må KrF ta stilling. (...)

KrFs bratt fallende kurve presser frem spørsmålet om det i dag er marked for et slikt kristent parti. Partiet har knapt noe å tape, og kan sånn sett tillate seg å stille harde krav i forhandlin­ger de neste fire årene. I verste fall sitter partiet ribbet og upopulaert tilbake, men det er strengt tatt ikke så langt unna dagens virkelighe­t. Bergens Tidende

Ap gjorde et av sine dårligste valg i Porsgrunn noensinne, og mistet på toppen av alt sin stortingsr­epresentan­t Christian Tynning Bjørnø. Ap har bare seg selv å takke. Da valgkampen startet i våres, var de soleklare favoritter, men klarte på en naermest mirakuløs måte å rote vekk det som så ut som en enkelt vei tilbake i regjerings­kontorene. (...)

Hvorfor de ikke dro det mye omtalte deponi-kortet på et mye tidligere tidspunkt, tror vi vil bli stående som en historisk tabbe. Folk flest liker ikke handlinger utført i rein desperasjo­n. Det gir verken tillit eller trygghet.

At dette må få følger for Jonas Gahr Støre, syns åpenbart. Når man har 7–8 matchballe­r og likevel taper, er det ingen vei tilbake. Sånn er politikken.

Porsgrunns Dagblad

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway