Varden

5.-klassinger besøkte pukkverket

Femte klasse ved Kjørbekkhø­gda skole i Grenland fikk sist lørdag et spennende møte med Skien pukkverk.

- SKIEN Pål Egil Tornholm ▶ pal.egil.tornholm@varden.no

Der de fikk laere om geologi, pukkverksd­rift og ikke minst om steinmater­ialers utallige bruksområd­er. Det skriver NCC på sin hjemmeside. NCC er et av Nord-Europas ledende bygg- og eiendomsut­viklingsse­lskaper, med totalt rundt 18.000 medarbeide­re.

NCC Steinmater­ialers pukkverk i Skien har lagt ut både bilder og film etter klassebesø­ket. Det fant sted lørdag 9. september, på «Geologiens Dag». I den anledning ønsket bedriften å gi elever i naerområde­t et inspireren­de møte med geologiens verden og vise betydninge­n steinmater­ialer og pukkverksd­rift faktisk har i det daglige.

– Vi ønsker å synliggjør­e litt mer av det NCC jobber med her i områdene, fremme interessen for geologi og ikke minst kunne vise barna det vi jobber med, sier leder Frode Jørgensen i NCC Steinmater­ialer på hjemmeside­n. Jørgensen har jobbet med stein og utvikling av steinbrudd i hele sitt yrkesliv.

– Vi har så mye å vaere stolte av, så det er svaert viktig å få ut budskapet slik at barna får det med seg i det daglige når de kjører på veier og ser bygninger, siteres han.

Og det ble en spennende og laererik dag for femteklass­ingene, skal man tro hjemmeside­n: Besøket bød på rundtur i pukkverket, filmvisnin­g av hvordan en sprengning arter seg, møte med ulike steintyper som larvikitt som er blitt kåret til Norges nasjonalst­ein – samt presentasj­on og quiz om geologi og hvor mange bruksområd­er steinmater­ialer faktisk har.

 ??  ?? PÅ OMVISNING: Marcus, Benjamin, Timian og Sanna fikk sammen med resten av 5. klasse fra Kjørbekkhø­gda skole omvisning i Skien pukkverk.
PÅ OMVISNING: Marcus, Benjamin, Timian og Sanna fikk sammen med resten av 5. klasse fra Kjørbekkhø­gda skole omvisning i Skien pukkverk.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway