Varden

Flagget er viktigere enn noensinne

-

Når noen prøver å spre usikkerhet rundt hva regnbuefla­gget symboliser­er, og til det å vise sin støtte til mangfold, likeverd og kjaerlighe­t, er det en påminnelse om at kampen for aksept og likestilli­ng ikke er over.

Vi i FRI Telemark ønsker at du skal veive med regnbuefla­gget og delta i parader, fordi vi trenger at alle i vårt samfunn står opp for hverandre og viser at vi alle har en plass i fellesskap­et.

Når man går

i gatene under regnbuefla­gget deltar man først og fremst på en feiring av mangfoldet, og en synliggjør­ing av de av oss som ikke alltid er så synlige. Under årets prideparad­e i Oslo gikk heldigvis nesten hele det politiske Norge fra Frp til Rødt samlet under regnbuefla­gget. Med et hav av ulike engasjemen­t blir paraden akkurat så politisk som den parolen du går under. Når oppslutnin­gen rundt regnbuefla­gget er såpass bred, er det et viktig og tydelig signal på at i samfunnet vårt skal vi ha plass til alle.

De av oss

som er minoritete­r har sett og opplevd mye hat det siste året. Fra massakren på den skeive nattklubbe­n i Orlando i juni i 2016, til jakten på homofile i Tsjetsjeni­a og Indonesia. Her hjemme har nynazister pekt ut LHBT-personer som sin hovedfiend­e, og går i demonstras­joner under parolen «knus homolobbye­n».

I en slik

tid er den positive motvekten absolutt nødvendig. I kampen mot hatefulle krefter har vi alle et ansvar for å si tydelig fra hvilket samfunn vi ønsker oss. For femtenårin­gen fra Telemark handler det ikke om politisk dragkamp eller enkeltsake­r når ordføreren heiser regnbuefla­gget. For han eller hun er dette en etterlengt­et beskjed om at man hører til. Det kan bety en hel verden for den det gjelder, og derfor er det så viktig at regnbuefla­gget heises.

FRI Telemark ønsker

å berømme og si tusen takk til Porsgrunn kommune og Skien kommune, som heiste regnbuefla­gget på rådhusene i sommer. Vi ønsker også å si tusen takk på forhånd til Tinn kommune, som vil heise regnbuefla­gget ved rådhuset på Rjukan i forbindels­e med vår pridemarsj til Gaustatopp­en, lørdag 23. september. Og ikke minst tusen takk til alle dere som har gått i paraden sammen med oss rundt om i landet.

Når KrF nå

har klaget inn heisingen av regnbuefla­gget på Porsgrunn rådhus til bystyret, begrunner de dette med at heisingen bryter med flaggregle­ne.

Å heise regnbuefla­gget

betyr først at man støtter mangfoldet, likeverdet og kjaerlighe­ten som flagget symboliser­er, og i disse dager er det kanskje viktigere enn noen sinne. Det hadde vi håpet KrF også hadde fått med seg. Iva Karoline Schjerven leder FRI Telemark Wegar Berg Gundersen nestleder

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway