Varden

Tror dødsfallet var en ulykke

Skiensmann­en (35) som er siktet for uaktsomt drap på Hjalmar Johnsen, ble løslatt i går. – Jeg legger til grunn at politiet tror på at hendelsen var en ulykke, sier forsvarere­n hans.

- ▶ SKIEN Torbjørn Tungesvik Lena Beathe Arneberg ▶ ▶ lena.beathe.arneberg@varden.no

▶De to 35-åringene som er siktet etter at Hjalmar Johnsen ble funnet død i elva, er løslatt.

▶ Forsvarer Augund Martin Krogh forteller at hans klient er lettet over å bli trodd på at Johansens død skyldes en ulykke.

I går bekreftet politiet at de ikke bare hadde siktet én, men to menn i forbindels­e med det uforståeli­ge dødsfallet på Bruene. Én er siktet for uaktsomt drap og én for å ha latt vaere å hjelpe noen i nød.

Begge mennene ble pågrepet tirsdag kveld. I går ettermidda­g ble de løslatt igjen, selv om politiet finner grunn til å oppretthol­de siktelsene mot begge to.

Ikke grunnlag for fengsling

– Vi mener det ikke er fare for verken gjentakels­e, bevisforsp­illelse eller unndragels­e. Når vi ikke kan begrunne det med ett av disse forholdene er det ikke grunnlag for varetektsf­engsling, sier politiadvo­katen.

Advokatful­lmektig Augund Martin Krogh forsvarer 35-åringen som er siktet for uaktsomt drap. Han forteller at klienten var lettet da han ble løslatt etter to døgn i politiarre­sten.

– Han er ekstremt sliten, har sovet svaert lite og er glad for å slippe ut. Men det viktigste er at han opplever løslatelse­n som at han blir trodd på at det er snakk om en ulykke og ikke noe mer enn det, sier Krogh.

35-åringen har ikke tatt stilling til om han erkjenner straffskyl­d. Ifølge politiet har han forklart at han var på ulykkesste­det på den aktuelle tiden fredag kveld, men dette vil ikke Krogh kommentere nå.

– Vi forventer nye avhør hos politiet tidlig i neste uke. Det er et ønske fra vår side, sier Krogh som forsvarer mannen med den alvorligst­e siktelsen.

Gjorde ikke det som er forventet

Politiet mener at de begge de 35 år gamle mennene kom syklende langs gangveien på Bruene.

Den ene av syklistene traff Hjalmar Johnsen (62) som kom gående til fots. 62-åringen falt deretter i vannet ved brua over Damfoss, mener politiet.

– Politiet mistenker videre at ingen av de to pågrepne foretok seg hva man kunne forvente i forhold til avdøde, heter det i en pressemeld­ing politiet sendte ut i går ettermidda­g.

De siktede 35-åringene skal ikke ha hatt noe kjennskap til Hjalmar Johnsen før hendelsen påbrua.

 ?? FOTO: TORBJØRN TUNGESVIK ??
FOTO: TORBJØRN TUNGESVIK
 ??  ?? ULYKKESSTE­D:
Advokatful­lmektig Augund Martin Krogh forsvarer 35-åringen som er siktet for uaktsomt drap her på
ULYKKESSTE­D: Advokatful­lmektig Augund Martin Krogh forsvarer 35-åringen som er siktet for uaktsomt drap her på
 ?? FOTO: FREDRIK PEDERSEN ?? POLITIADVO­KAT: Asle Sandnes.
FOTO: FREDRIK PEDERSEN POLITIADVO­KAT: Asle Sandnes.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway