Varden

Odd reiste hjem fra Tromsø med poeng

Odd-trener DagEilev Fagermo var ikke nådig i sin karakteris­tikk av annullerin­gen på 1–1. – En skandale, mener han.

- Tom Arne Borgersen tom.arne.borgersen@varden.no

Fredrik Semb jublet for sitt andre mål på halvannet minutt, men dommer Trygve Kjensli så noe man sleit med å finne grunn til på TV-bildene. Etter kampen raste Odd-treneren.

Klar straffe

2–2 kunne vaert 3–2 til Odd. Fredrik Sembs annullerte mål burde aldri vaert annullert. På den annen side, Tromsø-fansen mener nok at straffespa­rket Sigurd Hauso Haugen fikset rett før slutt, var av det billige slaget. Etzaz Hussain fikset 2–2 og Odd-poeng med straffesco­ringen.

– Den straffen er klar. Han (Hans Nordbye) går rett inn i kroppen og er uinteresse­rt i ballen, sier treneren til Eurosport.

Om den mest omdiskuter­te situasjone­n, var Odd-treneren klar: – Skandale, mente Fagermo. – Når vi scorer på ordentlig vis, så bør vi få beholde dem. Jeg har sett TV-bildene og dette skulle vaert mål. Trygve Kjensli gjorde akkurat det samme da vi tapte her i cupen i fjor, sa treneren til pause.

Etter kampen fikk Fagermo sett situasjone­n bedre.

– Det er helt feil. Stefan blir jo dyttet av Gjermund Aasen. Det er ikke noe å dømme på. Vi skulle hatt den scoringen, sier Fagermo før han hastet til garderoben etter kampen.

Glapp i markering

Tromsø gikk i ledelsen da halvtimen var spilt. Frisparket til Tromsø ble omsatt i scoring. Odds Etzaz Hussain ble dratt mot dueller i feltet og glemte Mushaga Bakenga, som enkelt styrte «Gutan» i ledelsen.

Det tok imidlertid ikke mer enn ett minutt før Fredrik Semb ordnet balanse. Etter tre selvmål denne sesongen, scoret midtstoppe­ren endelig riktig vei. Stefan Mladenovic fikset corneren, som Oliver Berg serverte perfekt på hodet til Semb.

Så tok det halvannet minutt. Nok en gang en dødball fra Oliver Berg endte i mål. Nok en gang fra Fredrik Semb, men Trygve Kjensli annullerte.

Tromsø tok føringen igjen etter én times spill. Det var ikke ufortjent at Simen Wangberg satte inn 2–1 etter pause, nok en gang på en dødball.

Inntil Hussain og Odd straffet hjemmelage­t.

– Vi skulle hatt tre poeng. Det er surt, men spillerne gjør en fantastisk kamp og vi er godt organisert, sier Fagermo.

??  ??
 ??  ?? SINNA: Odd-trener Dag-Eilev Fagermo var ikke nådig i kritikken av dommeren etter 2–2 i Tromsø.