Varden

Hvilke problemer løses ved å plassere folk i uknuselige stålcontai­nere?

Tom Erik Thorsen, sjefredakt­ør

-

Saken om såkalte nødboliger har blitt en krevende sak for Skien kommune. Hovedutval­get for helse og velferd valgte denne uken å sende saken til bystyret etter at den er blitt gjenstand for utsettelse og til dels motstriden­de vedtak i forskjelli­ge politiske utvalg. I hovedutval­get for helse og velferd var det betydelig diskusjon om hvorvidt politikere skal delta, sammen med administra­sjonen, i arbeidet med lokaliseri­ng.

Svaert mye av debatten har handlet om lokaliseri­ng, med vekt på det som omtales som to «spesialcon­tainere» som er «ytterliger­e forsterket». Vi forstår svaert godt at utplasseri­nger av slike boliger er kontrovers­ielt og at dette skaper uro for naboer, saerlig når informasjo­nen blir opplevd som mangelfull og fravaerend­e. Vi forstår også at kommuner har utfordring­er med å tilby egnede boliger til mennesker som har alvorlige og sammensatt­e problemer. Det er et vedvarende og omfattende problem at boliger regelrett ødelegges. Boligene i Odins gate, og kravet om å handle, illustrere­r dette.

Vi tillater oss likevel å vaere spørrende til bokonsepte­ne som skisseres; hvilke problemer løses ved å plassere folk i uknuselige stålcontai­nere? Behovet for tak over hodet er opplagt, noe som også framkommer i «Housing First»-konseptet – som Skien har deltatt i, men i hvilken grad bidrar flyttbare stålkasser «som tåler hard bruk» til å løse de opprinneli­ge og langsiktig­e problemene som de eventuelle beboerne har? Vi oppfatter at dette spørsmålet har havnet i skyggen av andre aspekter ved saken. Det største problemet er ikke hvor boligene skal vaere, men behovet for dem.

 ?? Tom Erik Thorsen Sjefredakt­ør ??
Tom Erik Thorsen Sjefredakt­ør

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway