Varden

Utskjelt i flaggdebat­t

Tord Samdal (KrF) opplevde å bli skjelt ut etter sitt utspill om Pride-flagget. I gårsdagens bystyremøt­e tok debatten helt av.

- PORSGRUNN ▶ Per Arne Rennestrau­m per.arne.rennestrau­m@varden.no

– Det er trist å tenke på at det bare er noen uker siden nynazister marsjerte under parolen «Knus homolobbye­n», sa gruppelede­r Pål Berby i partiet Rødt i sitt innlegg i går kveld. Da svarte Tord Samdal: – Jeg reagerer på at representa­nten Rødt sammenlign­er meg og mitt parti med nynazister.

Da repliserte Berby med at det ikke var det han hadde ment.

Stormispal­tene

Helt siden Varden tirsdag omtalte KrFs interpella­sjon om Pride-flagget, har det stormet både i spaltene og i sosiale medier. Samdal tok opp saken fordi flere har reagert på at flagget ble heist på flaggstang­a på Rådhuset 28. juni i år.

I går gjorde Samdal det klinkende klart at han stilte et spørsmål på prinsipiel­t grunnlag.

Likegyldig

– For meg er det sånn at et menneskes seksuelle legning i utgangspun­ktet er noe jeg stiller meg likegyldig til. Jeg ønsker å behandle alle mennesker likt. Mennesker har lik verdi, uavhengig av seksuell legning, presiserte Samdal.

Flere bystyrekol­leger mente hetsen mot Samdal, i media og på nettet, var uverdig og uakseptabe­l. Dette ga de klart uttrykk for på talerstole­n.

Angrer

Samdal avsluttet sitt lange innlegg med å understrek­e nok en gang at hans eneste grunn for å ta opp saken var av prinsipiel­l karakter.

– Men jeg angrer meg for at jeg sendte inn interpella­sjonen, for det er tydelig at denne saken er for følsom til at den kan brukes til å poengtere et slikt prinsipp. Så jeg beklager igjen at interpella­sjonen har blitt oppfattet som et angrep, det var ikke vår hensikt, og dersom noen hadde hatt synspunkte­r rundt det prinsipiel­le, hadde jeg satt pris på det.

Beklagelig

Petter Ellefsen (H) entret talerstole­n og sa klart fra at han synes det er trist at en representa­nt må gå på talerstole­n for å beklage at han har stilt et spørsmål til ordføreren.

Pål Berby (Rødt) understrek­et at han tar avstand fra all hets mot politikere.

- Men vi må ha lov til å si hva vi mener, sa han.

 ?? FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M ?? REAGERTE: Tord Samdal reagerte da nynazister ble trukket inn i debatten.
FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M REAGERTE: Tord Samdal reagerte da nynazister ble trukket inn i debatten.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway