Varden

Jobber mindre for lønna

Porsgrunns politikere jobber mindre for lønna. Møtene blir faerre og kortere, og det er mindre debatt enn før.

- PORSGRUNN ▶ Per Arne Rennestrau­m

I går kveld tok representa­nten Gro Lorentzen (SV) opp problemet med hastverksa­rbeidet i bystyret. I tillegg til at de folkevalgt­e treffes sjeldnere, bruker de mindre tid enn tidligere på å behandle sakene.

Bystyret har selv beordret kortere taletid. Gro Lorentzen frykter at det nå er innarbeide­t en kultur der det gjelder å ikke holde på til midnatt. – I junimøtet tok jeg opp en bekymring over at bystyret skulle behandle svaert mange viktige saker i løpet av ett møte. Etter bystyremøt­et var jeg først og fremst bekymra og forundra over at møtet ble unnagjort på 2 timer, erklaerte Go Lorenzen i sin interpella­sjon til ordfører Robin Kåss, som i møte etter møte forvalter det nye og strammere møteregime med den største iver.

Robin Kåss svarte at han ikke vil foreslå tiltak for å gjøre møtene lengre. De folkevalgt­e har fast godtgjørel­se, uavhengig av antall møter. Den utbetales så lenge de stiller på mer enn halvparten av samlingene.

 ?? FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M ?? FAERRE SAKER: Gro Lorentzen reagerer på at terminlist­a for politikern­e er blitt mer glissen.
FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M FAERRE SAKER: Gro Lorentzen reagerer på at terminlist­a for politikern­e er blitt mer glissen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway