Varden

Derfor trekker Lia seg fra PU

Ole Henrik lia trekker seg som styreleder i Porsgrunn Utvikling. Beskjeden ble gitt i går.

- PORSGRUNN ▶ Per Arne Rennestrau­m per.arne.rennestrau­m@varden. no

Det var TA som først meldte om saken. Senere på kvelden ble også bystyret orientert om at Lia har bedt ordfører Robin Kåss om å bli byttet ut.

Generalfor­samling

Det vil skje på en ekstraordi­naer generalfor­samling. Der skal det settes sammen et nytt styre. – Dette er til beste for selskapet. Det har vaert veldig mye fokus på Porsgrunn Utvikling den siste tiden, sier Ole Henrik Lia til Varden. Han har ledet Porsgrunn Utvikling helt siden selskapet så dagens lys for åtte år siden.

Mye bråk

De siste årene har det stormet omkring Lia og hans lederrolle. Det toppet seg da selskapet skulle ansette en ny daglig leder. Da var Lia, som styreleder, med å lage kriteriene for toppjobben. Det endte med han selv søkte på jobben. Han ble ikke ansatt, men i etterkant var et flere politikere som mente han burde vurdere sin egen situasjon som styreleder.

Kåss: Full tillit

Ordfører Kåss har imidlertid hele tiden sagt at han har full tillit til Lia, som også er Arbeiderpa­rtiets gruppelede­r i bystyret. Kåss varslet i fjor at Lia i utgangspun­ktet skulle vaere styreleder ut denne bystyreper­ioden, altså til 2019.

Ny inhabil

Ole Henrik Lia kunne risikert å havne i en ny runde der det haglet med påstander om dobbeltrol­ler. Porsgrunn bystyre skal om kort tid ta stilling til en ny arealdelpl­an. Der har porsgrunn utvikling meldt inn en hel smørbrødli­ste over ønskede prosjekter. -Jeg ville uansett ikke ha vaert aktiv i den behandling­en, sier Lia til Varden.

Ole Henrik Lia var også en av dem som møtet svare for hvordan dattersels­kapet Lilleelva Parkering håndterte konflikten med Statens vegvesen, som bygger ny fylkesvei over parkerings­plassen.

Lilleelva parkering krever millioners­tatning, til tross for at Statens vegvesen mener selskapet visste at det ville komme en vei der den gangen det etablerte parkerings­plassene.

 ??  ?? PÅ VEI UT: Ole Henrik Lia vil ikke lenger sitte som styreleder i Porsgrunn Utvikling.
PÅ VEI UT: Ole Henrik Lia vil ikke lenger sitte som styreleder i Porsgrunn Utvikling.
 ??  ?? FULL TILLIT: Ordfører Robin Kåss har hele tiden hevdet han har full tillit til Lia.
FULL TILLIT: Ordfører Robin Kåss har hele tiden hevdet han har full tillit til Lia.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway