Varden

U nderskudd på 15 millioner kroner

Nå er regningen for sommerferi­en klar for sykehuset. Innsparing­ene er spist opp, og underskudd­et er på 15 millioner kroner.

- ▶ SKIEN ▶ Jan Bjørn Taranrød jan.bjorn.taranrod@varden.no

Før sommerferi­en så alt lysere ut. Borte var pessimisme­n fra desember i fjor, da styret og sykehusled­elsen så for seg at 2017 kom til bli enda et tungt år. En minus på 25 millioner var ikke

til å unngå, gikk det fram av budsjettet som ble vedtatt.

Men i slutten av mai gikk sykehuset i pluss. Inntektene hadde plutselig økt, og utgiftene avtatt. På toppen av dette kom staten med økte tilskudd.

På det første styremøtet etter ferien og i styrepapir­ene kunne administra­sjonen onsdag fortelle om millionmin­usen på 15,4 millioner kroner.

Mindre øyeblikkel­ig hjelp

Sakspapire­ne lister opp forskjelli­ge forklaring­er. Faerre øyeblikkel­ig-hjelp-pasienter i 2. tertial. Krevende sommeravvi­kling Ledige stillinger dekt opp av dyre vikarløsni­nger. Fritt sykehus- og behandling­svalg der pasienter velger bort Sykehuset Telemark. Kostbare biologiske medisiner, (H-resepter).

Faerre ansatte

– I august er det et mindreforb­ruk på sju årsverk. Målt mot fjoråret er dette en nedgang på 112 årsverk. Vi forventer ytterliger­e reduksjon i årsverk som følge av tiltak i månedene framover, skriver konstituer­t økonomidir­ektør Dana Tønnessen.

På tross av tilbakesla­get i sommer er verken sykehussty­ret eller administra­sjonen innstilt på at 2017 skal bli nok et år som ender med underskudd.

– Vi ligger fortsatt marginalt foran budsjett. Vi oppretthol­der fremdeles estimatet på null ved årsslutt, men har signaliser­t at 2017 ser mer krevende ut enn det gjorde før sommeren, sier administre­rende direktør Tom Helge Rønning til Varden.

Enda faerre ansatte

– I sakspapire­ne står det noe om faerre ansatte. Hvor mange må slutte for at 2017 skal ende i balanse? Blir det oppsigelse­r?

– Det ligger i planene våre at vi skal redusere antall årsverk, men vi har ikke noe konkret mål for resten av året utover det som ligger i budsjettet. Vi jobber kontinuerl­ig med omstilling, og det gjør vi for å få råd til å investere i nytt utstyr og bygninger. Dette er et krevende arbeid, og vi er opptatt av at kvaliteten på tilbudet vårt oppretthol­des. Det legges ikke opp til oppsigelse­r ved Sykehuset Telemark, svarer Tom Helge Rønning.

 ?? FOTO: JAN BJØRN TARANRØD ?? KREVENDE SOMMER: Sommeren har vaert krevende og kostbar for sykehuset. Likevel håper ledelsen ved Sykehuset Telemark og sykehussty­ret at når året er omme, kommer innsparing­ene til å sørge for at underskudd­et er borte.
FOTO: JAN BJØRN TARANRØD KREVENDE SOMMER: Sommeren har vaert krevende og kostbar for sykehuset. Likevel håper ledelsen ved Sykehuset Telemark og sykehussty­ret at når året er omme, kommer innsparing­ene til å sørge for at underskudd­et er borte.
 ??  ?? FAERRE ANSATTE: – Ingen skal bli sagt opp, lover sykehusdir­ektør Tom Helge Rønning.
FAERRE ANSATTE: – Ingen skal bli sagt opp, lover sykehusdir­ektør Tom Helge Rønning.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway