Varden

Står i kø for brød

Bakst fra Porsgrunn slår an som varmt hvetebrød i nabobyen.

- ▶ SKIEN ▶ Lise Valbø Rønningen lise.ronningen@varden.no

Hver onsdag henter Jeanette Thorsen fra Palma Kaffehjørn­et bakervarer hos «Ikke bare brød» og Siv Svolsbru i Porsgrunn. Varene selges i kafeen hos Palma i Skien, og kundene står gjerne i kø før Thorsen er tilbake fra nabobyen.

Forhåndsbe­stiller

– Vi får en del forhåndsbe­stillinger via Instagram og Facebook, mens andre kommer innom, sier Thorsen.

Onsdag var det fjerde gangen at bakervaren­e fra «Ikke bare brød» selges over disk hos Palma. Halvannen time etter at salget startet var mesteparte­n solgt.

– I dag hentet jeg 30 brød og 30 småbakst som scones og annet søtt. Nå har jeg seks brød og noen få småbakst igjen, forteller Thorsen.

Rita Danielsen og Karin Hesmyr var to av kundene som sto og ventet da bakervaren­e kom rykende ferske inn døra på onsdag.

– Jeg har vaert her hver onsdag hittil, forteller Danielsen, som lenge har vaert fast kunde hos «Ikke bare brød» og i Porsgrunn.

– Jeg drar fortsatt til bakeriet i Porsgrunn. Der kjøper jeg mel og oljer i tillegg til bakervarer, sier Danielsen.

Steinovnsb­akst

Thorsen valgte «Ikke bare brød» helt bevisst.

– Jeg valgte dem fordi de er et godt bakeri med steinovnsb­akst. «Ikke bare brød» har et bra konsept som vi ønsker å identifise­re oss med. Jeg tenker hele tiden på hvordan vi skal videreutvi­kle kafeen og vaere attraktive for kundene, sier hun.

Palma Kaffehjørn­et har foreløpig ikke planer om å utvide salget til flere dager.

– Nå skal vi se hvordan det går og innarbeide dette. Vi må selvsagt også ta hensyn til leverandør­en og deres kapasitet. Fredager selger jeg steinovnsb­rød og bakst fra Hege Fjeld, sier Thorsen.

Får flere utsalg

I november blir det flere utsalg av bakervarer fra «Ikke bare brød» i Skien. Da kan man en dag i uka få kjøpt brød og annet i resepsjone­n til «Hotellet», som er et nytt kontorfell­esskap i Augustingå­rden.

– Siv og «Ikke bare brød» skal ha en pop-up hos oss en dag i uka fra vi åpner Hotellet i november. Det blir sannsynlig­vis en fast ukedag, men er foreløpig ikke klart hvilken det blir, sier Cecilie Kollstrøm fra Skien Live, som står bak det nye «Hotellet».

 ?? FOTO: LISE VALBØ RØNNINGEN ?? POPULAERT: Jeanette Thorsen hos Palma henter brød og andre bakervarer hos «Ikke bare brød» hver onsdag. Det selges i kafeen i Skien.
FOTO: LISE VALBØ RØNNINGEN POPULAERT: Jeanette Thorsen hos Palma henter brød og andre bakervarer hos «Ikke bare brød» hver onsdag. Det selges i kafeen i Skien.
 ?? ARKIVFOTO ?? SNART HIT OGSÅ: I november kan man få kjøpt bakervarer fra «Ikke bare brød» her en dag i uka.
ARKIVFOTO SNART HIT OGSÅ: I november kan man få kjøpt bakervarer fra «Ikke bare brød» her en dag i uka.
 ??  ?? STO I KØ: Rita Danielsen og Karin Hesmyr sto i kø for å kjøpe brød onsdag formiddag.
STO I KØ: Rita Danielsen og Karin Hesmyr sto i kø for å kjøpe brød onsdag formiddag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway