Varden

Giske fikk det som han ville

-

Arbeiderpa­rtiet gjør Trond Giske til finanspoli­tisk talsperson framfor Marianne Marthinsen, som gjerne ville fortsette.

Selv om Trond Giske, den ene av Aps to nestledere, får den mer framtreden­de posisjonen som fraksjonsl­eder i finanskomi­teen, er det den andre nestledere­n Hadia Tajik som får oppgaven å vaere parlamenta­risk nestleder i Ap.

Tajik blir også leder for arbeidsog sosialfrak­sjonen i Arbeiderpa­rtiet.

Partileder Jonas Gahr Støre blir som ventet parlamenta­risk leder og skal fortsette å sitte i utenriks- og forsvarsko­miteen.

Innstillin­gen fra valgkomite­en i Arbeiderpa­rtiet er enstemmig, men ikke fullstendi­g. Arbeidet med å fordele øvrige verv er ennå ikke sluttført.

– Arbeidet i komiteen er ikke ferdig, men siden det har vaert offentlig oppmerksom­het rundt hvilke komiteer på Stortinget partiledel­sen vil sitte i, synes jeg som valgkomite­ens leder det er greit å opplyse om komiteens innstillin­g rundt dette spørsmålet, sier valgkomite­ens leder Kjersti Stenseng.

Internt i Ap har flere reagert på det de har oppfattet som et forsøk fra Giske på å posisjoner­e seg i en eventuell fremtidig lederkamp i Arbeiderpa­rtiet.

 ?? FOTO: TERJE PEDERSEN / NTB SCANPIX ?? FORDELING: Trond Giske blir finanspoli­tisk talsmann, Hadia Tajik blir parlamenta­risk nestleder.
FOTO: TERJE PEDERSEN / NTB SCANPIX FORDELING: Trond Giske blir finanspoli­tisk talsmann, Hadia Tajik blir parlamenta­risk nestleder.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway