Varden

Finn fram blyanten!

Lyst til å lage din egen tegneserie? Nå byr det seg en mulighet til å laere hvordan.

- Andreas Soltvedt andreas.soltvedt@varden.no

Akkerhauge­n stasjon er mest kjent for tog og rock. Nå åpner det imidlertid seg ei ny «dør» i det ildsjelfun­damenterte kulturhuse­t. Kommende tirsdag er det duket for oppstart av et splitter nytt kurs på «stasjiss».

Skal lanseres i eget hefte

Sentral bidragsyte­r og kursholder er Sauherads egen Tor Arne Hegna som har drevet Telemark Tegneverks­ted i mer enn tjue år. Kurset vil gå over kvelder med tre ukers mellomrom.

– Det blir hjemmeleks­er, lover Tor Arne Hegna som allerede har registrert god interesse for tiltaket. – Hvordan legges kurset opp? – Vi møtes tre kvelder. I tillegg blir det avslutning med lansering av et hefte, forteller Hegna.

– Og heftet inneholder arbeidene som kursdeltak­erne jobber fram?

– Ja, det er planen. Vi skal ikke lage noe som bare blir liggende i skuffen hjemme. Derimot skal vi få tegneserie­ne ut. Og ja, tegneserie­r skal presentere­s i et hefte, understrek­er den erfarne tegneren.

– Det er fortsatt papir som gjelder?

– Ja ja ja! Selv har jeg kjøpt noen digitale tegneserie­r, men det blir så trøttsomt å lese. Jeg må lese på papir selv, forteller Hegna som i det daglige har sin tegneserie­base på Holtsås.

Det hjelper å vaere nysgjerrig

Når han tegner, starter Hegna gjerne med å lage en kortversjo­n av hva serien skal handle om. Deretter noterer han skisser av det som kan bli endelige tegninger. Videre tegner Hegna helst hovedtegni­ngene parallelt med at han jobber på manus.

– Hva må ligge til grunn for å bli en god serietegne­r?

– Man trenger ikke vaere kjempeflin­k til å tegne, men man må ha lyst til å uttrykke seg gjennom tegninger. Det hjelper også å ha lyst til å laere og vaere nysgjerrig på hvordan tegneserie­r blir til, mener tegneserie­skaperen.

– Må temaet vaere rockrelate­rt i og med at alt finner sted i regi Akkerhauge­n rocksamfun­n?

– Hehe. Nei, på ingen måte. Rocken er liberal og byr på stort spenn fra ballader til dødsmetall. Det samme spennet har du i tegneserie­r. Her bringer hver enkelt med seg en historie som de ønsker å formidle, forteller Tor Arne Hegna.

 ?? FOTO: ANDREAS SOLTVEDT ?? KLAR TIL Å TEGNE: Tor Arne Hegna ser fram til å formidle praktisk tegneserie­kunnskap til alle som vil laere. På ulike kurskvelde­r utover høsten blir rockstasjo­nen på Akkerhauge­n omgjort til tegnestasj­onen.
FOTO: ANDREAS SOLTVEDT KLAR TIL Å TEGNE: Tor Arne Hegna ser fram til å formidle praktisk tegneserie­kunnskap til alle som vil laere. På ulike kurskvelde­r utover høsten blir rockstasjo­nen på Akkerhauge­n omgjort til tegnestasj­onen.
 ?? ARKIVFOTO: HELGE OTTESEN ?? GLEDER SEG: Bjørn Skjeslien i rocksamfun­net ser for seg at kurset passer best for deltakere fra 13 år og oppover.
ARKIVFOTO: HELGE OTTESEN GLEDER SEG: Bjørn Skjeslien i rocksamfun­net ser for seg at kurset passer best for deltakere fra 13 år og oppover.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway