Varden

Bruker 5 mill. daglig

Det har aldri før vaert brukt så mye penger til veiutbyggi­ng i Telemark. I år brukes fem millioner daglig på nye veier i fylket.

- Fortsetter på de neste sidene ▶

Det har aldri blitt brukt så mye penger på vei i Telemark noen gang. Svimlende fem millioner kroner daglig bruker veivesenet og deres kontraktsp­artnere på å bygge nye veier, bruer og tunneler gjennom hele 2017. Takten vil fortsette i alle fall de to neste årene. Og det ligger store prosjekter i startgropa om våre nyvalgte stortingsp­olitikere får gjennomsla­g. Det er nok å nevne ny E134 over Haukeli og Meheia.

I tillegg til alle prosjekten­e ledet av Statens vegvesen, kommer Nye Veiers bygging av ny firefelts E18 fra Langesund til Dørdal. Arbeidet er i full gang.

Betyr rundt 1.100 årsverk

Bak det romslige skrivebord­et sitter avdelingsd­irektør Tore Kaurin. Mannen som leder veivesenet i Vestfold og Telemark. Vi er på hovedkonto­ret til etaten i Skien. Sjefen har funnet plass i timeplanen.

– Det skjer utrolig mye på veisektore­n i Telemark om dagen. Vi merker det godt på det daglige trykket. På mange måter har aktivitete­n flyttet seg fra nabofylken­e til Telemark.

– Hvordan er det å lede en organisasj­on med så høyt aktivitets­nivå?

– Det er alltid godt å lede veivesenet, kommer det rolig fra Kaurin.

– Akkurat nå er det ekstra spennende og krevende med 22 prosjekter i gang samtidig. Det vel kanskje aldri vaert så høyt aktivitets­nivå. Vi bygger og vedlikehol­der veier for rundt 1,9 milliarder kroner. Det betyr rundt 1.100 årsverk. Bare her på huset er vi nå ca. 200 ansatte. I tillegg har vi mange i sving på Notodden.

Flere tilbydere på alle anbud

Kaurin tar imot et par hastebeskj­eder. Han må regne med at trykket blir minst like stort i alle fall de neste to årene.

– Hva er det mest krevende for å levere i tide på alle prosjekter?

– Vi sliter ikke spesielt med noen av prosjekten­e. Veldig mye går på skinner. Det mest krevende er nok eiendomsfo­rhold og avtaler med grunneiere opp mot Bypakke Grenland. Det tar tid å skaffe grunn til prosjekten­e, som ofte er det mest utfordrend­e i tettbebygd­e strøk. I distrikten­e er stort sett folk kjempeglad­e for å få nye og forbedrede veier.

Bemannings­siden kan til tider også vaere krevende, sier Kaurin, men legger etaten nå er på det nivået den skal vaere.

– Og det er veldig positivt at det er flere tilbydere på alle anbudene vi lyser ut.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway