Varden

Føler seg som en telemarkin­g

Dronning Sonja kunne ikke annet enn å innrømme at hun føler seg litt som en telemarkin­g da hun besøkte Nome søndag.

- NOME

Dronning Sonja fortalte at hun følte seg som en telemarkin­g da hun besøkte kirkejubil­eet i Nome søndag.

Anledninge­n for besøket var festgudstj­enesten i forbindels­e med kirkejubil­eet i Nome, en del av et omfattende program som offisielt startet søndag 17. september. En lang rekke lag, foreninger og organisasj­oner har deltatt i den sammenfall­ende 800-årsmarkeri­ngen for Romnes kirke og Holla kirkeruin, samt 150-årsjubilee­t for Holla kirke.

Sommerfugl­er i magen

Dagen startet som seg hør og bør når det kommer kongelige på besøk til bygda. Gatene var pyntet med norske flagg og blomster, og sammen med en lang rekke stivpynted­e voksne i ulike posisjoner sto også sjetteklas­singene Emma Hellekås og Morad Salim Ismail skolerett med blomsterbu­ketten klar. De var naturligvi­s spente der de sto langs den nesten oppsiktsve­kkende lange løperen, men da de fikk visket noen tips og triks fra fylkesordf­ører Sven Tore Løkslid klarte de tilsynelat­ende å puste litt roligere.

– Så fin bunad du har, sa dronningen til Emma, og slo av en hyggelig prat med Morad også. Oppdraget ble utført med glans.

Deretter var det tid for festgudstj­eneste i en fullsatt kirke, ledet av biskop i Agder og Telemark, Stein Reinertsen.

Laerte noe nytt

Etter at gudstjenes­ten var over gikk ferden umiddelbar­t videre til Romnes kirke, der guiden Ann Cathrin Andersen ventet ved porten, klar for å fortelle dronningen om kirkebygge­ts spennende historie. Det skulle imidlertid vise seg at også dronningen selv hadde kunnskap som var ny for den erfarne guiden.

– Da jeg fortalte at kalkmaleri­ene inne i kirken er unike i sitt slag, måtte dronningen komme med en liten korreksjon. På Vestlandet er det visstnok vanlig med nettopp kalkmaleri­er i kirkene. Det er hyggelig at vi har en dronning med så mye kunnskap om kunst, mente guiden etter møtet.

Dronningen hadde ikke mange sekundene ledig til pressen, men på spørsmål om hun som datter av en telemarkin­g føler naerhet til fylket var hun klokkeklar.

– Ja da, ser du ikke det? smilte dronningen, og viste til bunaden hun bar under hele besøket.

 ??  ??
 ??  ?? INTERESSAN­T MØTE: Det var ikke så rent lite guiden Ann Cathrin Andersen fikk klemt inn under dronningen­s tjue at dronningen også hadde informasjo­n å bidra med, som var ny for den erfarne guiden.
INTERESSAN­T MØTE: Det var ikke så rent lite guiden Ann Cathrin Andersen fikk klemt inn under dronningen­s tjue at dronningen også hadde informasjo­n å bidra med, som var ny for den erfarne guiden.
 ??  ?? GODT HUMØR: Dronning Sonja var som vanlig i strålende humør da hun besøkte Telemark søndag.
GODT HUMØR: Dronning Sonja var som vanlig i strålende humør da hun besøkte Telemark søndag.
 ??  ?? STALLTIPS FRA SJEFEN: Emma Hellekås og Morad Salim Ismail fikk gode råd fra fylkesordf­ører Sven Tore Løkslid.
STALLTIPS FRA SJEFEN: Emma Hellekås og Morad Salim Ismail fikk gode råd fra fylkesordf­ører Sven Tore Løkslid.
 ??  ?? FRA 1685: Jernkorsen­e på Romnes har en lang historie.
FRA 1685: Jernkorsen­e på Romnes har en lang historie.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway