Varden

Sjefene kjører veteranbil­er

Sjefen kjører Cadillac, markedssje­fen 2CV og mekleren Mercedes. Hva er det med Porsgrunn Bamble og Borgestad Boligbygge­lag?

- PORSGRUNN

Sjefen kjører Cadillac, markedssje­fen 2CV og mekleren Mercedes. Dette boligbygge­laget skiller seg ut på veien.

Administre­rende direktør Anders Hoel tør antagelig ikke utlyse stillinger hvor han oppfordrer veteranbil­interesser­te til å søke, men det er antagelig ikke noe minus å ha det på CV-en.

Det siste scoopet hans er en 58-modell Cadillac Coupe de Ville.

– Kjøpte den i sommer. Helt strøken, sier han fornøyd. Hvor mye den kostet, vil han ikke ut med. Han har hatt dilla på veteranbil­er siden 1968, hvor mye penger som har gått med er en godt bevart hemmelighe­t.

– Han kjøpte den fordi han ville vise den fram i Varden, ler markedssje­f Lars Christense­n. Han kjører rundt i en 2CV. Den klarer over 100, men Lars tør ikke.

– Jeg tror panseret kommer til å fly opp, sier han.

Ungene digger den

Da er Hanne Eriksen Daviks Mercedes fra -85 tryggere. Pappas bil som hun fikk av mamma i 50-års presang sammen med solbrillen­e til pappa.

– Han er litt med meg når jeg kjører, sier hun. Hun har en BMW også, men det er Mercedesen som bor i garasjen.

– Det blir så fort striper, sier hun og stryker på det koboltblå vidunderet. Ungene digger den også. Det er den de vil låne.

– Det er en helt spesiell følelse å kjøre en bil som ligger som et flak på veien, også lyden. Hun lukker flydørene med en skikkelig Mercedes gromlyd. Hoel kvittet seg rett og slett aldri med russebilen i -68, og siden har det balla på seg. Nå har han fire veteranbil­er, og målet er å ha strøkne biler.

– Min er litt mer nugga, ler Christense­n. 2CV-en kjører han rundt med fra mai til november og fryser nesten hele tiden, men

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? VETERANEN: Anders Hoel har fire veteranbil­er. Cadillacen er den nyeste.
VETERANEN: Anders Hoel har fire veteranbil­er. Cadillacen er den nyeste.
 ??  ?? 2CV: Lars Christense­n har hatt 2CV i 14 år.
2CV: Lars Christense­n har hatt 2CV i 14 år.
 ??  ?? MERCEDES: Hanne Eriksen Davik kjører rundt i pappas gamle Mercedes fra 1985.
MERCEDES: Hanne Eriksen Davik kjører rundt i pappas gamle Mercedes fra 1985.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway