Varden

Selskapet har, i stadig større grad, framstått som et problem for Porsgrunn kommune.

- Tom Erik Thorsen, sjefredakt­ør

Styreleder Ole Henrik Lia i Porsgrunn Utvikling har gitt beskjed om at åtte år er nok og at han nå trer til side. Dette gir selskapet en mulighet det bør gripe. Lia og selskapet har blitt en gjenganger i avisspalte­ne, og svaert ofte med negativt fortegn. Aller sist med saken om Øvre Frednes, der rådmann Per Wold måtte oppfordret i lp ra gm a tikk for å stoppepara­grafrytter­i ene. Dennesaken kommer tett på saken om Lilleelva parkering og byggingen av nytt kryss, der Porsgrunn Utvikling har spilt en helt sentral rolle. Deltabygge­t på Kjølnes har utvilsomt blitt flott, men underveis har det stormet.

Det mest oppsiktsve­kkende saken rundt Lia, var hans søknad på stillingen som sjef for selskapet han selv var styreleder for. Han fikk ikke jobben, til tross for at han var med på å utforme utlysnings­teksten. Når Lia nå trekker seg, sier han til TA at «media har hatt mer fokus på det enn hva jeg tenker det selskapet har godt av» og at «Porsgrunn utvikling trenger arbeidsro, og at jeg slutter kan bidra til det». Med «det» menes Lias blanding av roller. Ordfører Robin Kåss (Ap) la vekt på nettopp dette poenget i sist bystyremøt­e, da han viste til at PU hadde et betydelig antall innspill til kommunepla­nens arealdel, og at dette er vanskelig å håndtere når styreleder­en er ordførerpa­rtiets gruppelede­r.

Det kan ikke vaere tvil om at PUs omdømme har fått en knekk. Det er Lias ansvar. Selskapet har, i stadig større grad, framstått som et problem for Porsgrunn kommune. PU fikk nylig en ny toppleder. Nå er en ny styreleder på vei inn. Dette gir selskapet en ny mulighet til å framstå som et mer åpent og lyttende selskap. Denne muligheten bør PU gripe med. Med begge hender.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway