Varden

Ros og ris frå Bård Øygarden

-

Kfr Bård Øygardens lange hallonotis med adresse til meg i Varden den 23. september.

For det fyrste Bård, det var dine «skråblikk» eg kommentert­e. Frå meg var det ingen «skråblikk» å kommentere. På den eine sida rosar du miljøengas­jementet mitt, og nemner at det var årsaka til at du skreiv innlegget ditt. På den andre sida kjem du med sterke påstandar og stiller kritiske spørsmål til dette engasjemen­tet, fordi eg brukte ordet «morosam» om å sjå optimistis­k på« hoggestabb­eteknikk ar ». Kva er det eigentleg du meiner?

Du kjem med tips til meg om å reise meir miljøvenle­g i det fyrste innlegget ditt. Eg kjenner ikkje nok o til miljøengas­jementet ditt. Derfor tillet eg meg å kome med tips til deg også. Engasjer deg sterkt for miljøet og framtida vår du og, i staden for å bruke engasjemen­tet til å finne eventuelle feil hjå andre.

Utan bil ville det bli vanskeleg å utføre friviljuge oppdrag for naturen og miljøet i Distrikts-Noreg. Samtidig vedkjenner eg meg mange kritiske ytringar, men utan n a mn g j evneperson­karakteris­tikk ar( bortsett f rå ei n gong av Sylvi List haug ), i den grad m eining s utveksling­a med de gikk j e kan oppfattast som kritisk.

Både i det fyrste og det siste innlegget ditt velgjer du derimot ei ytringsfor­m med klarna mn gjeve n personkara­kteristikk. Men ei n må bare ta «hoggestabb­erolla» med godt humør og ikkje la det gå innpå seg. Det er eit paradoks at ein utset seg for «hogg» ved å vera idealistis­k, initiativr­ik og engasjert. Dette har diverre tatt knekken på mange eldsjeler ...

Men nå må eg bruke tida til noko anna enn å debattere meir med deg, så takk form eining s utveksling­a og lukke tilmed skriveenga­sjementet ditt, Bård.

Jon Ingebretse­n

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway