Varden

Stopp litt og tenk deg om

- Marte Haugen

Du, du som ikke forstår selv hvor destruktiv og uvitende du fremstår. Du som mangler kunnskap, men ser på det som din rett å utrykke din frie og bastante mening.

Vaer så snill, et lite sekund. Før du poster nok en hatmelding i et kommentarf­elt på sosiale medier, før du skriver nok en sint status om integrerin­g eller en hvor du hyller integrerin­gsminister Sylvi Listhaug for deretter å konstatere nok en gang hvordan snik-islamiseri­ngen snart har nådd sitt mål. Hvordan flykninger er blitt Norges kamp for frihet, og vi som nasjon må kjempe mot hva som i sitt formål egentlig er nestekjaer­lighet.

Hvaomdu faktisk stopper opp lenge nok til å reflektere over hva slags holdninger og hva slags budskap du fremmer? At du faktisk i ditt fulle alvor, sitter og forteller Norge og Norges befolkning at du har rasistiske holdninger. At du ikke eier form for medlidenhe­t eller barmhjerti­ghet. At du i ditt fulle alvor mener at vi som nasjon, skal fremme meninger og verdier som ekskludere­r mennesker? Uavhengig om det på grunn av religion, bakgrunn eller politisk ståsted.

Jeg tror deg ikke. Jeg tror ikke på at du mener det du sier. Jeg tror ikke på at du vil stoppe en familie med barn som har flyktet fra krig på grensen til Norge og nekte dem adgang. En familie som har mistet hjem og familie på veien.

Jeg tror ikke på at du vil frata folk fremtid og muligheter, og at du nekter å inkludere flere i vårt så ellers så altfor barmhjerti­ge land. At du på fullt alvor mener at vi ikke har plass til flere og at det finnes mennesker som ikke passer inn eller hører til her. Alt dette hatet du viser, kan bare ikke vaere reelt, og jeg kjenner meg ikke igjen.

Hva med disse såkalte «norske verdiene» du så gjerne vil kjempe for? Dette med nettopp forståelse, raushet, kjaerlighe­t, likestilli­ng, religionsf­rihet for å nevne noen? For mitt Norge, Norge som jeg kjenner det, er stolt av og elsker, er et Norge med nettopp disse verdiene. Verdiene som bor i hjertene til flestepart­en av Norges befolkning. Jeg kjenner ikke igjen dette hatet du promoterer. Jeg kjenner ikke igjen holdningen­e og meningene dine, og jeg vil aldri forstå deg.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway