Varden

Skogbruket vant valget

- Benthe E. Løvenskiol­d

Stortingsv­alget er over for denne gang, og de siste utjevnings­mandater er fordelt. Men hvem vant egentlig valget?

Alle partiene finner felter der de vant - det er viktig å lykkes og gjøre det synlig overfor velgerne og ikke minst som partipolit­isk indremedis­in.

Sett fra skogbruket­s ståsted bør vi ha gode tider foran oss. Samtlige partier peker på skogbruket­s viktige rolle fremover i sine partiprogr­am, og de fleste vil øke avvirkning­en betrakteli­g. De har store ambisjoner på skogbruket­s vegne. Og det er nå teksten i programmen­e skal omformes til aktiv politikk og handling.

Vi skal bidra med mer råstoff til både bioenergi og mer bruk av tre i bygg. Skogen skal erstatte oljen i en mengde produkter som i fremtiden kan lages av tre i stedet for olje. For et stort flertall av partiene er skogen løsningen på mye av klimaprobl­ematikken, akkurat som FNs klimapanel konkludert­e med.

Den kanskje største oppgaven er å skape aktivitet i skogene på de mange passive eiendommen­e. Akkurat det må til for at skogen skal fylle sin rolle i verdikjede­n og at ny skog skal plantes og binde CO2. Mesteparte­n av skogen ligger i distrikten­e, og kan bidra med arbeidspla­sser og skattekron­er til slunkne kommunekas­ser.

Gjennom de siste fire årene har det i tillegg kommet en mengde meldinger og rapporter fra Regjeringe­n som peker på skogen som en viktig bidragsyte­r på ulike felter. Nå er tiden her for å sette dette ut i livet, skogbruket skal vaere en strategisk naering i Norge inn i det grønne skiftet.

Så til alle dere nye som er valgt inn på Stortinget, og til dere som var med å bestemme denne retningen i forrige periode: Vi skal gjøre vårt til at skogbruker­ne er klare - nå må dere vise at deres ord kan bli til handling! Lykke til, det er nå jobben starter, valgkampen var bare oppvarming­en. Naeringspo­litisk sjef, Norskog

 ?? FOTO: VIDAR RUUD, SCANPIX ?? GODE TIDER: Skogbruket bør ha gode tider foran seg, mener artikkelfo­rfatteren.
FOTO: VIDAR RUUD, SCANPIX GODE TIDER: Skogbruket bør ha gode tider foran seg, mener artikkelfo­rfatteren.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway