Varden

Drittpakke­r og personangr­ep

- Åge Eriksen Borgeåsen

Svertekamp­anjer er et velkjent fenomen, ikke bare her i landet, men er det greit? Forhåpentl­igvis ikke.

Under meninger i Varden 16.september går Trond Anderesen, til et personangr­ep på Gahr Støre, Sitat: «De mange avsløringe­ne av vår hjemlige politiske kameleon. Kameleonen skifter farge etter etter omgivelsen­e, akkurat som Gahr Støre».

Videre: «Først og fremst evnen og glupsheten til å fylle pengekiste­n med enda mer verdier.» Og så: «Det vil si berikelse av egen person, sågar på ureglement­aert og kritikkver­dig vis.»

Videre: «Nå blir han neppe annet en en liten fotnote, Mannen som takket vaere dyktig forklednin­g og effektiv røykleggin­g av taskenspil­l...» Denne drittpakke­n startet med at Finansavis­en 3 uker før valget trakk frem en seks år gammel sak knyttet til hans private brygge. Trond Andersen, hvordan føles det å vaere Finansavis­ens løpegutt?

Dette er et slags norsk Breithart, minner om det amerikansk­e debattnivå­et. Forøvrig støtter undetegned­e Ap-veteranen Thorbjørn Berntsen, som sier til ABC-nyheter 14. september 17, at Støre ble utsatt for grov hets i valgkampen. Maken til hat og ondskapsfu­ll kommentar er det heldigvis sjelden man opplever. Andersen trives tydeligvis i de onskapsful­le klakøres rekker.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway