Varden

Er alene om dette på 19 sesonger

På de siste 19 sesongene er det ingen som har vaert i naerheten av Fredrik Sembs fire selvmål så langt.

- SKIEN

Normalen for dem som scorer flest selvmål er ett eller to. At det kommer tre har ikke skjedd siden 2000. Derfor er Fredrik Sembs fire historisk, i hvert fall i den øverste divisjonen på denne siden av dette århundret.

Trodde det var tre

Etter det siste og fjerde selvmålet sa Fredrik Semb følgende:

– Jeg vet egentlig ikke hva som skjer. Det er jo helt sykt. Jeg som aldri før har scoret et eneste selvmål. Nå har jeg tre, sa han da.

Det var feil. Semb hadde glemt sesongens første mot Rosenborg. Det hadde Varden også da saken ble omtalt etter mandagens seier mot Aalesund.

Odd-spilleren står registret med selvmål etter kampene mot Aalesund, bortekampe­ne mot Molde og Rosenborg.

På statistikk­en til nifs.no har ikke noen i løpet av de 17 tidligere sesongene scoret mer enn to selvmål i løpet av en sesong.

Siden tusenårssk­iftet har Fredrik Semb allerede skrevet seg inn i historiebø­kene. I kampen mot Rosenborg endret skuddet til Mike Jensen retning slik at Fredrik Sembs berøring medførte scoringen. Scoringen var Rosenborgs andre i en kamp Odd tapte 0–3.

To mot Aalesund

Selvmål nummer to kom i bortekampe­n mot Aalesund 25. juni. Fredrik Semb kom seg foran Mostafa Abdellaue, men styrte innlegget fra Edwin Gyasi forbi Sondre Rossbach. Selvmålet var Aalesunds 2-0-scoring i en kamp laget fra Jugendbyen vant 5–1.

Så kom det to på rad. Først i bortekampe­n mot Molde 11. september. Semb endte opp med selvmål etter at innlegget fra Petter Strand ble endret retning på. Det utmanøvrer­te Sondre Rossbach og det sto 1–0 til Molde. Odd tapte for øvrig denne kampen 1–2.

Også i sist hjemmekamp, mot Aalesund mandag, endte han opp med selvmål. Et innlegg fra høyre, endte på Fredrik Semb i en duell. Ballen gikk i mål, rett ved siden av «Mos», som hadde lurt seg inn bak duellen. Offisielt ble det Sembs mål.

I dag venter en tøff bortekamp mot Sarpsborg 08. For Odd er det et vaere eller ikke vaere i toppkampen.

– Du kan si det sånn. Det er viktig med tre poeng i dag, og vi er på gang. Derfor tror jeg det er en god sjanse for tre poeng i dag, avslutter Fredrik Semb.

 ??  ?? FORMSTERK: Fredrik Semb viser gryende form, og erkjenner at det er nødvendig å vinne i Sarpsborg i dag for å holde tritt
FORMSTERK: Fredrik Semb viser gryende form, og erkjenner at det er nødvendig å vinne i Sarpsborg i dag for å holde tritt

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway