Varden

Traff med taktikken

Gjerpen så ut som et nytt lag. Da kom sesongens første seier.

- SOLA

Gjerpen så ut som et nytt lag. Da kom sesongens første seier. Gjerpen har brukt dagene godt siden tapet for Tertnes.

Borte mot Sola kom sesongens første seier. Anført av en god Dorthe Groa i angrep var besluttsom­heten ti hakk bedre enn i de første tre kampene.

Etter ti minutter satte Melanie Bak inn 6–3 på et sjumeterka­st. Den avstanden holdt skiensjent­ene ut omgangen. Gjerpen hadde på det meste en firemålsle­delse (15-11).

– Vi tok noen grep som Dorthe respondert­e på. Ti scoringer er jo meget bra, sier trener Ketil Arntzen, som feiret med en baguette og champagne.

– Riktignok ikke ekte champagne. Det var en Villa Farris, som der jeg kommer fra blir betegnet som champagne, ler treneren.

Forsvarsdr­onning

Gjerpen leverte nesten en perfekt førsteomga­ng, kanskje med unntak av antall redninger.

I forsvar var det tydelig at Ketil Arntzen og spillerne hadde forberedt seg på hva som ventet dem, spesielt i Tonje Nøstvold og Camilla Herrem.

– Andrea (Rønning) er kanskje banens beste spiller ut ifra hva hun gjorde i forsvar. Sammen med Guro (Svennevig) var hun enorm.

Aldri truet

Gjerpen startet bra i den andre omgangen også. Groa satte inn sin sjuende scoring da hun ordnet 18–13.

Samme spiller ordnet 19–13 med et sjumetersk­ast og 20–14 med et flott gjennombru­dd. Da var det spilt åtte minutter av omgangen og Sola-trener Knut Ove Joa måtte bruke en time out.

Riktignok klarte Sola å komme seg tre mål, men aldri naermere. Maria Solheim fikk aeren av å kontre inn kampens siste scoring og fastsette resultatet til 28–20.

– Det smakte godt. Dette var første kampen vi jobbet med det taktiske på denne måten, spesielt med bakspiller­ne. Det ga jo blant annet ti mål fra Dorthe, avslutter en glad Arntzen.

Neste seriekamp for Gjerpen er 11. oktober i Rønholthal­len i Bamble.

4. oktober er det 4. runde i NM. Da kommer Heidi Løke og Storhamar på besøk til Skienshall­en.

?? FOTO: BJØRN BORGE ?? VANT:
Dorthe Groa, Ketil Arntzen og Andrea Rønning kommer hjem fra Sola med to poeng. Groa og Rønning var best i hver sin ende av banen.