Varden

Slo Viking på overtid

- FOTBALL

Viking ledet lenge borte mot Haugesund, men to sene mål sørget for at seieren glapp for det nedrykkstr­uede Stavangerl­aget.

Haugesund er for alvor med i medaljekam­pen i Eliteserie­n etter en dramatisk seier hjemme mot Viking lørdag. Vegard Skjerve satte fram pannebrask­en langt inn i overtiden og avgjorde til hjemmelage­ts fordel. Da var det bare gått 12 minutter siden Skjerve ga den målgivende pasningen til 1-1-målet til Alexander Stølås.

Viking-trener Ian Burchnall mente kampen burde ha blitt blåst av før Haugesund satte inn det avgjørende målet.

– Det var over overtid, så jeg er frustrert over det. Men vi må likevel forsvare oss skikkelig på dødballer, sa en skuffet Burchnall.

Da lagene gikk til pause på Haugesund stadion hadde hjemmelage­t hatt det spillemess­ige overtaket, men det var Viking som var i ledelsen etter scoring helt på tampen av omgangen.

Målet kom på overtid etter en kort corner som ble slått hardt inn i feltet. Alene foran mål sto Kristoffer Haugen som satte ballen i mål med pannebrask­en. Det ga Stavangerl­aget håp om tre viktige poeng i kampen mot nedrykk.

Men Viking har ledet og rotet bort seieren før, så Viking-fansen følte seg neppe trygge da lagene kom ut til annen omgang.

Haugesund satte inn presset, Viking forsvarte seg med hele laget på egen halvdel, og så ut til å ville forsvare seg til tre poeng.

– Vi ble kanskje liggende mer bak enn vi ønsket i annen omgang. Fram til de scoret hadde de ikke skapt stort mot oss, så vi var egentlig fornøyde med å ligge og forsvare oss. Men det første målet endrer dynamikken i spillet, sier Burchnall.

I jakten på utligning tok Haugesund ut Aleksandar Kovacevic og Sondre Tronstad, og sendte innpå Marko Cosic og Kristoffer Velde.

Kvarteret før slutt så det ut som Viking kunne klare å holde unna, men som så mange ganger før denne sesongen holdt det ikke helt inn.

Med 12 minutter igjen å spille kom Alexander Stølås i full fart med ball på venstresid­en, ladet børsa og feide kula opp i nettaket bak Viking-keeper Amund Wichne.

Dermed åpnet kampen seg opp og ingen av lagene så ut til å vaere tilfredse med ett poeng. Både Haugesund og Viking var flere ganger naere på før det var spilt 90 minutter, og avgjørelse­n skulle ikke komme før det var spilt fire minutter med overtid i annen omgang.

Et hjørnespar­k Haugesund skrus inn foran mål av Kristoffer Velde. Vegard Skjerve kastet seg fram og headet inn 2–1 for vertene. Den målgivende pasningen kom fra innbytter Velde.

– Det var deilig, vi trengte den for å sette trykk på topplagene, sier Haugesund-trener, Eirik Horneland.

Haugesunds mål gjør at nedrykk kan bli vanskelig å unngå for Viking. (NTB)