Varden

Millionbel­øp til norsk hesteeier

- GALOPP

Bilimportø­r og hesteeier Nils Petter Gill (43) kjørte inn 1,1 millioner svenske kroner fredag kveld.

– Jeg er veldig glad på Nils Petters vegne. Han satser hardt og fortjener å få noen oppturer, spesielt med Mikklus Makklus. Det var surt da han ikke gikk i startbokse­n i Dansk Derby. I dag beviste Mikklus Makklus at han hadde vaert god nok til å vinne det løpet, sa den danske treneren Niels Petersen, med base på landets eneste galoppbane Øvrevoll.

Seieren i 3-årsløpet Breeders’ Trophy Classic var verdt 1,1 millioner svenske kroner. Nils Petter Gill hadde også den norske Derbyfavor­itten i form av Spitzberge­n, som på dramatisk vis måtte strykes kvelden før Norges største galoppløp. Det banet vei for historiens første kvinnelige jockey til å vinne et galoppderb­y da Vanessa Ryall krysset målstreken først.

(NTB) hjemme på Stadio Olimpico. Etter fem kamper har Roma 12 poeng, tre poeng bak Napoli og Juventus som begge har 15 poeng og topper tabellen.

Edin Dzeko ga Roma ledelsen etter 12 minutter, mens Stephan El Shaarawy økte til både to og tre måls forsprang for hjemmelage­t før dommeren blåste pausesigna­let.

Etter pause tok Roma foten av gassen og det kunne, og burde, ha stått 4-0 minuttet før slutt da Roma fikk straffe. Diego Perotti klarte ikke få ballen i mål, og kampen endte med tremålssei­er. Rett etter straffemis­sen var det i stedet Udinese som scoret. Danske Jens Stryger Larsen satte inn kampens siste mål og fastsatte sluttresul­tatet til 3-1.

Udinese blir stående med tre poeng etter seks kamper og ligger på 16.-plass.

Napoli vant 3-2 borte mot SPAL etter mål av Lorenzo Insigne, Jose Maria Callejon og Faouzi Gholam. Pasquale Schiattare­lla og Federico Viviani nettet for SPAL.

Serieleder Juventus herjer videre i serie A. Lørdag var det Torino som fikk unngjelde da de vant hele 4-0. Storscorer Paulo Dybala scoret både det første og det siste. De to målene i midten kom ved Miralem Pjanic og Alex Sandro.

(NTB) da Pablo de Blasis satte kampens eneste scoring.

Hertha Berlin ligger på åttendepla­ss med åtte poeng, mens Mainz ligger på 13.-plass med seks poeng.