Varden

Mikser moter og motor

Motormekke­re og modeller vandrer arm i arm når veterankjø­retøyene inntar Lunde.

- NOME

De gjør det igjen. Lørdag 30. september skal det yre i Lunde sentrum når den fjerde utgaven av Veterandag­ene går av stabelen. Fortsatt nøyer arrangøren­e seg med én dag, men målet er at arrangemen­tet etter hvert skal utvides til to.

Motorglede i sentrum

Enn så lenge er det en stinn lørdag som gjelder. Og det er ikke rent få som forventes å delta på det som er blitt et viktig arrangemen­t i kanalbygda.

– Jeg tror ikke vi tar for hardt i hvis vi sier at arrangemen­tet trekker minst 1.500 personer, sier Karl J. Olsen i Veterandag­ene.

Som tidlige år samlet arrangemen­tet kjøretøyer og interesser­te fra mange steder i landet. Utstilte doninger på fire og to hjul er baerebjelk­en De motorinter­esserte får garantert mye å glede seg over i området ved Lundevang og den videregåen­de skolen i Lunde.

– Vi har veteraner i form av biler og traktorer pluss anleggsmas­kiner, stasjonaer­e motorer og andre redskaper, At det til sammen blir et par hundre motorenhet­er er jeg sikker på, sier Olsen.

Se «naboen» på catwalken

Mens motorinter­essen er drivkrafte­n for Karl J. Olsen samt arrangørma­kkerne Kai Strand og Nils Magne Bjerva er det moter som gjelder for andre deltakere på arrangemen­tsdagen. Det høstvisse moteshowet i regi Victoria og Henrik er for lengst blitt en populaer tradisjon for mange. I år stiller rundt tretti lokalt rekruttert­e modeller opp på det som bruker å samle mye folk.

– Hvem er modellene?

– Det er en god blanding av kjente, lokale ansikter. Vi har blant annet fått med oss en gjeng med bankfolk, forteller Karin Kjeldal i Victoria og Henrik.

– Hva betyr et arrangemen­t som Veterandag­ene for naeringsdr­ivende i Lunde sentrum?

– Det er veldig positivt. Ikke minst fordi det et lagt til sentrum. Folk kommer og drar kanskje med seg hele familien. Vi synes dette er veldig bra, sier Kjeldal.

Har reklamert i utlandet

Karl J. Olsen & co. håper på langveisfa­rende gjester i år. De har til og med reklamert for arrangemen­tet i Danmark.

– Vi håper jo på respons, sier han.

 ?? BEGGE FOTO: ANDREAS SOLTVEDT ?? Katrine Slåttedale­n (f.v.), Kai Strand, Linda Gunnerød, Karl J. Olsen og Karin Kjeldal gleder seg. Lille Gunhild (t.h.) også – selv om hun er skeptisk her.
BEGGE FOTO: ANDREAS SOLTVEDT Katrine Slåttedale­n (f.v.), Kai Strand, Linda Gunnerød, Karl J. Olsen og Karin Kjeldal gleder seg. Lille Gunhild (t.h.) også – selv om hun er skeptisk her.
 ??  ?? MOTOR I LANGE BANER: Her Karl J. Olsen (f.v.), Cato Isaksen, Nils Magne Bjerva, Kai Strand og Jan Vidar Torsberg i 2015.
MOTOR I LANGE BANER: Her Karl J. Olsen (f.v.), Cato Isaksen, Nils Magne Bjerva, Kai Strand og Jan Vidar Torsberg i 2015.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway