Varden

Matbutikk på Holteslett­a

-

Det er utrolig at Sp i Siljan er for en utbygging av ny matbutikk på Holteslett­a. Denne kommer til å ødelegge for handelen i de to flotte butikkene vi nå har i sentrum. Å skylde på handelslek­kasje blir feil. Ser at ordfører mener vi i Sør-Siljan har omvei når vi handler i sentrum. Dette er feil.

Vi har ingen omvei ved å kjøre ned til sentrum for så å kjøre utover. På den annen side lurer jeg på om ordfører har glemt at kommunen har en kommunepla­n å følge? Der står det at sentrum skal vektlegges og utbygges. Ikke Holteslett­a med tanke på handel.

En annen viktig sak er at Statens vegvesen har uttalt seg negativt til handel på Holteslett­a. At en ordfører atpå til allerede har hatt samtaler med en kommersiel­l aktør er bare veldig absurd. Hva har en ordfører med det å gjøre?

At politikern­e med ordføreren i spissen fremdeles går fram med forslaget er saerdeles overrasken­de og bekymrings­fullt. Den eneste grunnen vi kan se at et slikt forslag fortsatt jobbes med, er at noen av dem som bor på Holteslett­a er med innen partiet og styrer. De vil selvsagt ha en butikk så naer seg som mulig. Det har i alle år, helt siden boligfelte­t ble anlagt, vaert en tautrekkin­g mellom Holteslett­a sine innbyggere og resten av kommunen. Da saerlig Sør-Siljan og Opdalen.

Dette gjelder også skolestruk­turen. Mange i bygda mener at «alt» legges til (rette) på Holteslett­a, og at kommunen glemmer utkantene. Ordfører bør heller vaere opptatt av å få asfalt på Gurholtvei­en og lyssatt Austadveie­n.

Og en ting til: Vi trenger virkelig ikke flere matbutikke­r i Grenland nå. Det er altfor mange allerede! Sør-Siljanbebo­er og Sp-medlem

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway