Varden

Det bygges i Vei-Telemark

- Tom Erik Thorsen Sjefredakt­ør

Aldri før er det blitt brukt mer penger på å bygge veier i Telemark. Hver eneste dag går det med fem millioner kroner på ulike veibyggeri­er som sorterer under Statens vegvesen. I tillegg kommer byggingen av nye E18 gjennom Bamble, som forestås av Nye Veier AS. Veivesenet har 21 prosjekter gående samtidig i fylket. Det betyr arbeid som tilsvarer 1100 årsverk, men det aller viktigste er at vi får en bedre infrastruk­tur. Det ville vaere å ta hardt i å hevde at vi har vaert bortskjemt med nettopp det.

Bilistene er utvilsomt med på å ta regningen. Bare i Grenland er det blitt krevd inn 121 millioner kroner i bompenger i første halvår. Bilistene legger dermed igjen 663.000 kroner hver eneste dag.

Det er neppe nødvendig å argumenter­e veldig høylytt for at en god infrastruk­tur er viktig. Nettopp derfor er det gledelig å registrere at aktivitete­n er høy og prosjekten­e mange. Det er imidlertid helt vesentlig å ta med i betraktnin­gen at byggeboome­n ikke varer evig. Etter 2020 ser det ut til å bli stillere. Telemark (og veiprosjek­ter som er vesentlige for fylket) tilgodeses ikke i like stor grad i Nasjonal transportp­lan for kommende periode; saerlig den kritisk viktige E134 kunne med fordel ha blitt prioritert høyere, selv om det også på denne veien nylig er blitt åpnet og satt i gang flere prosjekter.

Kampen om penger til samferdsel er knallhard over hele landet. Mange har gjort en god innsats for det som nå skjer, men vi må oppfordre og mane til videre kamp for ytterliger­e midler til vei- og baneprosje­kter i fylket. Det er avgjørende for at fylket skal utvikle seg i riktig retning.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway