Varden

Parhestene kan skille lag

- OSLO

Skulle onsdagens møte med regjerings­partiene bli det siste for KrFs del, er det lite trolig at Venstre-leder Trine Skei Grande følger alliansepa­rtneren ut døra.

– Jeg avventer hva KrF gjør, men jeg tror at de som stemte Venstre forventer å få noe tilbake for stemmen sin, utover hvem som blir statsminis­ter. Det er mange saker på vår dagsorden som vi synes det er viktig å kjempe for, sier Grande til NTB.

Tidlig onsdag ettermidda­g skal Kristelig Folkeparti og Venstre etter planen møte regjerings­partiene Høyre og Fremskritt­spartiet til nye samtaler på Stortinget om regjerings­alternativ­er og viktige politiske saker. KrFleder Knut Arild Hareide har antydet at samtalene kan bli de siste for hans del, iallfall i denne omgang.

– Det kan det bli, men vi skal ikke konkludere før møtet. Vi har sagt at hvis vi ikke lykkes med regjerings­samtaler, så går vi i opposisjon og forhandler fra sak til sak, sa Hareide i NRKs Politisk kvarter mandag morgen.

KrF og Venstre er begge opptatt av å bevare et godt forhold seg imellom. De siste fire årene har en slik strategi gjort det krevende for regjeringe­n å spille det ene partiet ut mot det andre. Men nå er styrkeforh­oldet på Stortinget endret. Regjeringe­n er avhengig av begge partienes mandater, ikke bare det ene, for å ha flertall. Skulle KrF gå ut av samtalene og Venstre bli vaerende, er spørsmålet om det naere forholdet kan ivaretas like godt som før, selv om ledelsen i begge partier er innstilt på dette. (NTB)

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? SKAL SNAKKE SAMMEN: Venstre-leder Trine Skei Grande blir partiets nye utdannings­politiske talskvinne. Onsdag venter nye samtaler med regjeringe­n, men tirsdag var det Girl Tech Fest 2017 for alle pengene.
FOTO: NTB SCANPIX SKAL SNAKKE SAMMEN: Venstre-leder Trine Skei Grande blir partiets nye utdannings­politiske talskvinne. Onsdag venter nye samtaler med regjeringe­n, men tirsdag var det Girl Tech Fest 2017 for alle pengene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway