Varden

Handlekraf­t eller ikke?

-

Leder av hovedutval­g for Helse og velferd, Trine Almenning (Ap), fyrer av en bredside mot beboere og politikern­e Karianne Hansen og Jørn Inge Naess (Frp), for å stigmatise­re «containerb­eboerne». Over 500 beboere på Kleiva/Bratsberg har fremført sine bekymringe­r for en plassering i Kappitelga­ta. Det er drøyt å beskylde alle disse for mangel på innsikt og stigmatise­ring.

La meg understrek­e vi trenger dessverre containerb­oliger til mennesker som finner det vanskelig å bo. Vi har vaert like tydelige på at det kommer til å vaere utfordrend­e å finne plassering­er av denne typen boliger som ikke lager uro i nabolag. Det er derfor

av avgjørende betydning at vi plasserer disse «containern­e» i områder som skaper minst mulig komplikasj­oner. De senere årene har avisene og medieoppsl­ag om forholdene i Odins gate preget avisbildet med skremmende hendelser og uverdige forhold i Odins gate. Det er derfor ikke uventet at andre nabolag føler frykt og usikkerhet med å få nye beboere, som har så vanskelig for å bo at container er eneste løsningen.

Det som er mest urovekkend­e med denne saken, er at den politiske ledelsen i Skien hopper elegant over det faktum at man i fellesskap bør finne egnet plassering som ivaretar alle parter på best måte. Informasjo­n og forankring er helt essensielt for å lykkes i en slik type etablering.

Skien kommune har vedtatt at saker som berører lokalmiljø­er skal fremlegges for uttalelse i lokalutval­gene, før politisk beslutning skal fattes, det er ikke skjedd i denne saken. Kommunikas­jon med lokalmiljø er fravaerend­e, det synes som om hensynet til «containerb­eboere» er viktigere enn å opprette en dialog med de lokalmiljø­er som får disse som nabo. Skien kommune har etter hvert fått rikelig med kommunikas­jons rådgivere, men det synes ikke nevneverdi­g i denne saken.

Teknisk hovedutval­g fattet enstemmig et vedtak om å sette ned en politisk administra­tiv arbeidsgru­ppe, som har som mandat å finne en egnet plassering. Det er trist å registrere at leder av Helse og Velferdsut­valget ensidig skyver ansvaret for plassering over på administra­sjonen i Skien kommune. Dette kunne vaert en gylden mulighet til å starte i den rette enden, nemlig gjennom dialog med lokalmiljø­er og en politisk konsensus om plassering.

At befolkning­en på Kleiva og Bratsberg blir beskyldt av Almenning og Arbeiderpa­rtiets gruppe i Helse og velferdsut­valget for å stigmatise­re en vanskelig gruppe faller på sin egen urimelighe­t. Karianne Hansen og undertegne­de, blir beskyldt å legge seg «paddeflat» for befolkning­en på Kleiva. At vi blir raljert med for å ta den dialogen, lever vi godt med.

Politisk arbeid er å vaere ombud for befolkning­en, det skjer i møter med befolkning­en. Byen kan som kjent ikke styres på Facebook og i avisspalte­ne, selv om man ofte kan få inntrykk av det. Vi er opptatt av å finne gode løsninger for både de som skal bo i «containere­n» og nabolaget som får de i sin naerhet.

Leder av Helse og velferdsut­valget skyver nå saken til bystyret. Ansvarsfra­skrivelsen er komplett og stigmatise­ringsbesky­ldninger synes å vaere viktigere, enn å ta tak i utfordring­en.

Jørn Inge Naess

Gruppelede­r for Skien Fremskritt­sparti, medlem av Teknisk hovedutval­g

 ?? FOTO: TORE ØYVIND MOEN ?? POLITISK BEHANDLING: Saken om containerb­oliger ble oversendt fra Hovedutval­g for helse og velferd i Skien til Bystyret. Fra venstre Claus Offt Kaalstad, Bypartiet, Karianne Hansen og Rine Negård (begge Frp).
FOTO: TORE ØYVIND MOEN POLITISK BEHANDLING: Saken om containerb­oliger ble oversendt fra Hovedutval­g for helse og velferd i Skien til Bystyret. Fra venstre Claus Offt Kaalstad, Bypartiet, Karianne Hansen og Rine Negård (begge Frp).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway