Varden

Omkamp om fylkene

-

Vi har kun en forventnin­g til våre nyvalgte stortingsr­epresentan­ter. Få det nye Stortinget til å vedta at Telemark og Vestfold ikke skal gjennomfør­e Høyre/ Frp regjeringe­ns uferdige og ulogiske regionrefo­rm.

Samtlige partier stilte seg bak kravet i fylkesting­ets desembermø­te om at skal Vestfold inngå i en ny region, så må det vaere sammen med både Buskerud og Telemark. I salen satt Lene Westgaard-Halle, nå innvalgt til Stortinget for Høyre. Vi har en

klar forventing om at Westgaard-Halle nå vil kjempe for gjennomsla­g for sitt syn i egen regjering eller i det minste fremmer et eget forslag for Stortinget, kalt dokument 8 forslag. Vi vet at hun vil få støtte fra Arbeiderpa­rtiets representa­nter Dag Terje Andersen og Maria Svensrud.

Ingen politikere i Telemark eller Vestfold har så langt kjempet for en region bestående av Telemark og Vestfold. Ingen i Buskerud, Østfold eller Akershus kjemper heller lengre for det nye kjempefylk­et Viken på 1.1 millioner mennesker. Et fylke fra Halden til Hallingska­rvet. Da må våre fylkesrepr­esentanter på Stortinget fra Høyre og Frp ta ansvar. Vi forventer intet annet.

Arbeiderpa­rtiet, Sosialisti­sk

Venstre og Senterpart­iet fremmer nå et forslag om at Vestfold fylkeskomm­une anmoder Høyre/Frp regjeringe­n om å fremme et omgjørings­vedtak for Stortinget snarest. Westgaard-Hale er fortsatt en del av fylkesting­et. Vi er spente på om den nyvalgte stortingsr­epresentan­ten fra Vestfold Høyre vil stå ved sitt tidligere standpunkt. Vi vil.

Kathrine Kleveland

(Sp)

Nell Gaalaas-Hansen

(SV)

Arve Høiberg

(Ap)

 ?? FOTO: TORE MEEK, NTB SCANPIX ?? HAR FORVENTNIN­GER: Arbeiderpa­rtiet, SV og Sp i fylkesting­et i Vestfold forventer at sammenslåi­ngen av Vestfold og Telemark omgjøres i Stortinget.
FOTO: TORE MEEK, NTB SCANPIX HAR FORVENTNIN­GER: Arbeiderpa­rtiet, SV og Sp i fylkesting­et i Vestfold forventer at sammenslåi­ngen av Vestfold og Telemark omgjøres i Stortinget.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway