Varden

Debatt og skjellsord

- Trond Andersen Skien

Det blir raskt enerverend­e og kjedelig når en debatt reduseres til hvem av aktørene som presterer den mest ensporete og meningsløs­e bruk av ett bestemt skjellsord - og kun det.

Ssvekker effekten. Etter mitt syn har han forlengst passert stadiet der favorittut­trykket hans har noen virkning.

I det jeg takker for hans monotone, men dog nyttige, instruksjo­n av hvor forkjaert det kan baere av sted med et for snevert vokabular i skjellsord­enes verden, overlater jeg arenaen til mesteren i stereotypi­er. Én ting er at jeg er lei av hans enøyde utskjellin­g spaltelang­s, men verre er det naturligvi­s om også leserne er det. om når Åge Eriksen konsekvent bruker ordet «drittpakke» om alle som drister seg til å vaere uenig i hans betraktnin­ger om Arbeiderpa­rtiets snart kanskje fallerte leder, Jonas Gahr Støre. Jeg er blant dem naerer tvil om fornuften med å ha en multimilli­onaer som leder, avslørt for aksjespeku­lasjon og triksing med formuen, også med tvilsomme metoder, for i beste Høyrestil øke formuen enda mer. Det får Eriksen naermest til å gå bananas med sitt inderligst­e skjellsord.

Forøvrig synes jeg både Eriksen og jeg bør avvente resultatet av den storstilte selvransak­elsen Arbeiderpa­rtiets sentralsty­re har satt i gang for å bringe klarhet i hvorfor det endte så galt i stortingsv­alget. Vokter meg for å forskutter­e resultatet. Men det vil ikke forundre meg om noen av konklusjon­ene får Eriksen til å utvide repertoare­t om hvem som fortjener hans forterpete «pakke»-løsning.

Nå er frekvensen i bruken av det oppe i slike høyder at det leder mistanken mot at han kan lide av en eller annen for for talefeil. Han burde ellers vaere forstandig nok til å vite at kaskader av repetisjon­er

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway