Varden

– Noe av det tøffeste jeg har vaert med på

Dårlig bilkjøp, takeaway-mat og en hang til elektronis­ke duppeditte­r førte Remi Højklint inn i Luksusfell­en.

- SKIEN Vendy Berg Hegle

– Jeg har vel sponsa et helt julebord for Telemark politidist­rikt med fartsbøter alene, sier Remi Højklint (30) spøkefullt i introduksj­onen til dagens episode av Luksusfell­en på TV3.

Han har hatt ti biler på ti år, og spesielt en av dem var et så dårlig kjøp at det kan sies å vaere roten til at 30-åringen havnet i gjeldsknip­a. Højklint er opprinneli­g fra Bamble og bor i Skien. I tv-prgrammet får han streng beskjed av TV3s økonomieks­perter om å roe ned på forbruket, og samtidig en overraskel­se når han ser hva han bruker på mat.

– Tøft å vaere med på

Da han hadde naermere en halv million kroner i forbrukslå­n og betalte så høye renter at han ikke skjønte hvordan han skulle få nedbetalt selve lånet, skrev han en mail til Luksusfell­en og ba om tips.

– Det tok ikke lang tid før de ringte og spurte om jeg kunne tenke meg å vaere med på programmet. Det er noe av det tøffeste jeg har vaert med på. Det er hyggelige folk, men grunnen til at de var her er ikke noe god, sier Højklint. Han forteller at han har en delt opplevelse av å delta i programmet, spesielt fordi han må vise fram sin vanskelige privatøkon­omi på TV.

Synger på Lundetange­n

Løsningen var allerede Højklint og faren inne på da økonomieks­pertene og filmfolka kom på besøk, ifølge Højklint. Han påpeker at han likevel hadde nytte av ekspertene­s gjennomgan­g av hans private forbruk.

– Matposten overrasket stort. Jeg har jobbet med langtransp­ort og det har blitt mye Essomat og takeaway i perioder.

Højklint og TV-teamet hadde også innspillin­g på Lundetange­n pub i Skien. Højklint er nemlig trubadur på hobbybasis, og hadde solokonser­t på utestedet for å samle inn penger.

Søker jobber

For om lag to uker siden gikk vikariatet som renovatør ut, og Højklint søker jobber.

– Det er aldri noe moro å vaere arbeidssøk­er, men jeg håper jeg finner noe lokalt i Grenland snart. Transport, distribusj­on, butikk, jeg kan gjøre det meste. vendy.berg.hegle@varden.no

 ?? FOTO: TV3 ?? LUKSUSFELL­EN: Remi Højklint (30) fra Skien fikk besøk av TV3s økonomieks­perter Lene Drange og Magne Gundersen.
FOTO: TV3 LUKSUSFELL­EN: Remi Højklint (30) fra Skien fikk besøk av TV3s økonomieks­perter Lene Drange og Magne Gundersen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway