Varden

Dette kan bli like stort som Herkules

Om to år kan Grenland Handelspar­k på Kjørbekk vaere like stort som Herkules. Coop ønsker seg et OBS hypermarke­d i Skien.

- SKIEN Jan Bjørn Taranrød jan.bjorn.taranrod@varden.no

Dette er en modell av Grenland Handelssen­ter på Kjørbekk. Coop OBS Hypermarke­d kan vaere på vei hit. Dersom byggetrinn to blir realisert, blir handelspar­ken på 30.000 m². Det er like stort som Herkules.

Med et samlet areal på 30.000 kvadratmet­er vil Grenland Handelspar­k få samme størrelse i flate som det Herkules.

Byggetrinn én av prosjektet er allerede ferdig; Coop OBS Bygg Skien med 6.500 kvadratmet­er er ferdig bygget og ligger i det sørvestre hjørnet av Kjørbekk, på Larønninge­n-jordet.

Mangler leietakere

Byggetrinn to på 22.500 kvadratmet­er har vaert under planleggin­g lenge, men har ikke blitt realisert fordi det har skortet på leietakere.

Coop forsøkte å realisere prosjektet, men har solgt det videre, men står igjen med en opsjon om å få leie en tredel i Grenland Handelspar­k, dersom prosjektet realiseres.

– Vi jobber aktivt for å få til en etablering av OBS i Grenland, sier eiendomssj­ef Pål Edwards i Coop Vestfold og Telemark.

Coop OBS Hypermarke­d

– Vi ønsker å etablere et Coop OBS Hypermarke­d i Grenland og vil trenge et areal på 6-7.000 kvadratmet­er, sier Edwards.

Det er engelske pensjonsfo­nd som nå eier prosjektet, og det er Anvil som skal realisere prosjektet i Skien. Men Anvil ønsker ikke å fortelle stort mer enn at prosjektet er under arbeid.

– Det er ennå ikke bestemt om det blir noe av neste byggetrinn. Men regulering­splanarbei­det er ferdig, og vi jobber nå med et prosjekt som vil bli på cirka 22.500 kvadratmet­er ved ferdigstil­lelse, bekrefter Nils Christian Fixdal, portfolio manager i Anvil.

Han bekrefter at sammenhold­t med det eksisteren­de Coop OBS Bygg blir handelspar­ken på 30.000 kvadratmet­er. Anvil eier også dette bygget.

Seks til ti bedrifter

I kommunens planverk er nybygget allerede tegnet inn som et rutete felt på kartet.

Utbygger er i dialog med kommunen om takhøyder og liknende. Bygget har ennå ikke fått byggetilla­telse, får vi opplyst i Skien kommune.

Det skal bli plass til seks til ti bedrifter i nybygget, som markedsfør­es som den dominerend­e blir handelsdes­tinasjonen i Kjørbekkda­len. Handelspar­ken skal få 400 parkerings­plasser, og bygget antas å bli ferdigstil­t vinteren 2019. På hjemmeside­ne til Grenland Handelspar­k gjøres det også et poeng av at riksveien nordover til Telemark en dag vil gå forbi i dette området.

To nye rundkjørin­ger

Det er også tanken å anlegge to rundkjørin­ger på hver side av Handelspar­ken, samt en nytt Tkryss mellom Bjørntvedt­vegen og Kjørbekkda­len.

Regulering­sbestemmel­sene for området inneholder en bestemmels­e om at hver forretning skal ha sin egen inngang. Kommunen tillater heller ikke felles oppholdsar­eal eller innebygd torg.

 ?? ILLUSTRASJ­ON; SPIRO ARKITEKTER OG SKAARA ARKITEKTER ??
ILLUSTRASJ­ON; SPIRO ARKITEKTER OG SKAARA ARKITEKTER
 ??  ?? IKKE AVGJORT: Grenland Handelssen­ter markedsfør­er seg med at Coop OBS Hypermarke­d blir leietaker. Utbygger Anvil har ennå ikke bestemt om det blir noe av det.
IKKE AVGJORT: Grenland Handelssen­ter markedsfør­er seg med at Coop OBS Hypermarke­d blir leietaker. Utbygger Anvil har ennå ikke bestemt om det blir noe av det.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway