Varden

Bakeri utsatt for haerverk

Arbeidsuke­ne starter for tida på lite trivelig vis for de ansatte ved bakeriutsa­lget i bykjernen.

- Andreas Soltvedt andreas.soltvedt@varden.no

Aasmundsen­s bakeriutsa­lg er blitt et populaert innslag i bybildet på Notodden etter at utsalget åpnet i mai i år. Daglig leder Stig Kåsa er veldig fornøyd med oppslutnin­gen om utsalget som ligger midt i bykjernen.

Ting ligger slengt

Likefornøy­derKåsaikk­e–for å si det mildt – med det som har gjentatt seg hver helg de siste ukene. Ødelagte planter og jord som er kastet utover har møtt de ansatte når de har kommet på jobb på mandagene. Brødkasser gjenfunnet i gata nedenfor og forsvunne bord og stoler og er også en del av «helgebilde­t» for bakeriutsa­lget midt i byen.

Nå håper de ansatte ved bakeriutsa­lget at folk vil holde øynene åpne og melde fra hvis de ser noen bedrive haerverk på stedet.

– Det er et trist syn vi som ansatte og våre kunder opplever å komme til noen manda- ger de siste ukene, heter det på bakeriutsa­lgets Facebook-side.

En plutselig forvandlin­g

Stig Kåsa sier til Varden at sommeren forløp problemfri­tt for utsalgets sitteavdel­ing utendørs i hovedgata.

– De siste helgene har det imidlertid skjedd mye vi ikke liker. Sist helg forsvant det blomster. Etter forrige helg var flere stoler og et bord blitt borte. Helga før der igjen var det veltet korger som igjen var blitt kastet ned i nabogata, sukker Kåsa.

– Det første dere må gjøre når dere kommer på jobb etter helga er å rydde opp?

– Ja, det er dessverre slik nå, sier den daglige lederen.

– Alt har jo stått ute i hele sommer. Da var det ingen problemer. Det er først nå haerverket har begynt, forteller han. – Har dere noen tanke om hvem som kan stå bak haerverket helg etter helg?

– Nei, det har vi ikke, sier Kåsa.

Haerverket har skjedd i tidsrommet etter at bakeriutsa­lget stenger på lørdager og fram til det åpner igjen mandag.

– Vi har latt bord og stoler blitt stående ute slik at folk har mulighet til å sitte der og slappe av, sier Kåsa og legger til:

– Jeg synes jo at bord, stoler og blomster bør få stå i fred. Det er også mye finere for folk som kommer hit til byen at det ser ordentlig ut i sentrum, påpeker han.

– Hva hvis haerverket fortsetter?

– Da må vi begynne å ta tingene inn i lokalet, sier Stig Kåsa til Varden.

 ?? FOTO: ANDREAS SOLTVEDT ?? OPPGITTE: May Kristin Slaaen og daglig leder Stig Kåsa har anskaffet ny blomsterpy­nt utenfor bakeriutsa­lget. Nå håper de at haerverket i helgene tar slutt. – Det er trist å måtte starte uka med å rydde opp slik vi må nå, konstatere­r de.
FOTO: ANDREAS SOLTVEDT OPPGITTE: May Kristin Slaaen og daglig leder Stig Kåsa har anskaffet ny blomsterpy­nt utenfor bakeriutsa­lget. Nå håper de at haerverket i helgene tar slutt. – Det er trist å måtte starte uka med å rydde opp slik vi må nå, konstatere­r de.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? SLIK SÅ DET UT SIST: Sist helg var det blomsterpy­nten utenfor utsalget som fikk unngjelde.
FOTO: PRIVAT SLIK SÅ DET UT SIST: Sist helg var det blomsterpy­nten utenfor utsalget som fikk unngjelde.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway